Intel a lansat un nou Compute Stick cu procesor din gama Core M

07.01.2016
Intel a lansat un nou Compute Stick cu procesor din gama Core M

Intel a lansat anul trecut seria de computere de dimensiuni mici Compute Stick, însă acestea nu au reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor. Acestea au fost ţinute în spate de performanţa scăzută a procesoarelor Intel Atom în utilizarea unui sistem de operare complet precum Windows 8. Cu toate acestea, compania nu renunţă la această idee, lansând la CES 2016 o nouă generaţie cu un design mai atrăgător şi hardware mult mai puternic.

Nu vom putea rula jocuri video de ultimă generaţie pe un astfel de computer, însă vom putea rula aplicaţii de birou, fişiere multimedia la calitate înaltă şi multe tab-uri în browser fără prea multe bătăi de cap pe noul Compute Stick de la Intel. Motivul pentru care acest lucru va fi posibil este migrarea pe platforma Intel Core M (m3 sau m5, la alegere), mult mai rapidă decât Atom-ul regăsit în generaţia precedentă. Intel Core M este folosit pentru realizarea unor laptop-uri ultraportabile destul de scumpe precum Macbook-ul de 12” sau Lenovo Yoga 3 Pro.

Noul Intel Compute Stick de la Intel vine echipat cu 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare internă, trei port-uri USB 3.0 şi un port HDMI capabil să afişeze imagini în rezoluţie 4K. Mai mult, memoria poate fi extinsă folosind card-uri microSD, iar accesoriile pot fi conectate şi prin tehnologia Bluetooth. Nu este clar însă la ce frecvenţă va funcţiona procesorul noului computer şi cât de bine va funcţiona în libertate un asemenea dispozitiv, în comparaţie cu un laptop cu procesor similar.

Preţul nu a fost încă confirmat pentru fiecare dintre modelele noi, însă probabil că va fi mult mai mare având în vedere preţul ridicat al procesorului. Fiecare Intel Compute Stick va veni cu Windows 10 pre-instalat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult