Seagate reduce garanţia HDD-urilor de la 5 ani, la doar 1 an

19.12.2011
Seagate reduce garanţia HDD-urilor de la 5 ani, la doar 1 an

Seagate urmează exemplul dat săptămâna trecută de Western Digital şi reduce garanţia harddisk-urilor pentru sisteme desktop şi notebook de la 5 ani, la 3 ani şi în unele cazuri la numai 1 an.

Seagate reduce garanţia HDD-urilor de la 5 ani, la doar 1 an

Anunţul deciziei luate de Seagate vine după ce Western Digital a redus perioada de garanţie pentru HDD-urile din gama Caviar Green, Caviar Blue şi Scorpio Blue de la 3 ani, la 2 ani.

Astfel, hardddisk-urile pentru sisteme notebook din gama Constellation 2 şi ES.2 au garanţia redusă de la 5 ani, la 3 ani.

Din păcate ediţiile pentru sisteme desktop PC, Seagate Barracuda şi Barracuda Green sunt cele mai năpăstuite, având garanţia redusă de la 5 ani la numai 1 an. Doar modele de înaltă performanţă din gama Barracuda XT se mai bucură de o garanţie cât de cât rezonabilă, redusă de la 5 ani la 3 ani.

Nici noua serie de HDD-uri hibride, Momentus XT, nu a scăpat de masacrarea perioadei de garanţie, redusă în acest caz de la 5 ani la 3 ani.

Noua politică de garanţie practicată pentru HDD-urile Seagate întră în vigoare din data de 31 decembrie 2011 şi este comentată de companie drept o aliniere la tendinţele industriei echipamentelor electronice de consum.

Seagate reduce garanţia HDD-urilor de la 5 ani, la doar 1 an

Trecând peste explicaţiile seci date de Seagate, reducerea drastică a perioadelor de garanţie este doar ultima noutate dintr-un lung şir de decizii luate strict pentru reducerea costurilor operaţionale, măsuri care în ultimii ani au avut doar efecte nefaste asupra utilizatorilor, dezamăgiţi în repetate rânduri de fiabilitatea îndoielnică a HDD-urilor care le găzduiesc datele personale.

Combinată cu creşterile abrupte de preţuri, aplicate mai mult sau mai puţin justificat pentru întreaga piaţă de HDD-uri, relaxarea politicii de garanţie riscă să compromită iremediabil credibilitatea şi aşa în scădere, de care se mai bucură fabricanţii de HDD-uri în ochii cumpărătorilor.

Din păcate oricât ne-am dori acum să fie aşa, lumea nu este încă pregătită pentru sfârşitul erei HDD-urilor mecanice, deoarece singurele alternative – dispozitivele de stocare Solid State, sunt încă scumpe şi oferă capacităţi de stocare incomparabil mai mici unui harddisk clasic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News