A fost lansat primul dispozitiv care tratează mușcăturile de insecte. Cum funcționează

20.12.2023
A fost lansat primul dispozitiv care tratează mușcăturile de insecte. Cum funcționează

În lumea tehnologiei moderne, inovațiile par să nu aibă limite, iar recent, o companie germană a lansat un produs care confirmă acest lucru: un gadget USB Type-C care vindecă mușcăturile de țânțari utilizând căldura. Inovația, dezvoltată de Kamedi, se conectează la telefon și folosește o suprafață metalică pentru a genera căldură peste zona afectată de mușcături.

„Heat-It”, cum a fost numit gadget-ul, este un dispozitiv mic care este compatibil cu portul Type-C al telefonului și dispune de o suprafață metalică ce generează căldură. Odată conectat, utilizatorii pot personaliza durata tratamentului termic prin intermediul unei aplicații compatibile cu Android sau iOS. Aplicația oferă moduri special concepute pentru pielea sensibilă sau pentru copii, ajustând temperatura în mod corespunzător.

În sprijinul produsului sau, Kamedi oferă un exemplu concret, mai exact un studiu publicat în ziarul suedez Acta Dermato-Venereologica. Studiul, realizat cu ajutorul Heat-It, reprezintă prima cercetare din lumea privind efectul căldurii concentrate asupra ameliorării mâncărimii cauzate de mușcăturile sau înțepăturile insectelor.

Dispozitivul a fost testat pe 1.700 de persoane

Cu peste 12.000 de tratamente efectuate pe 1.700 de persoane, rezultatele confirmă o reducere semnificativă a mâncărimii și durerii.

Astfel, produsul oferă o soluție de înaltă tehnologie pentru o problemă veche de când lumea. În timp ce anterior oamenii puteau apela la o lingură încălzită în apă fierbinte sau la o cană caldă, gadget-ul Heat-It oferă o soluție mult mai convenabilă, în special atunci când suntem în aer liber sau în timpul drumețiilor, unde aceste opțiuni nu sunt disponibile.

De asemenea, personalizarea prin intermediul aplicației permite ajustări precise în ceea ce privește căldura și durata. Deși prevenirea prin spray-uri împotriva insectelor rămâne ideală, v Heat-It este compatibil atât cu dispozitivele iPhone, cât și cu cele Android. Astfel, compania il descrie ca fiind un produs revoluționar ce poate fi utilizat excelent în viață de zi cu zi.

Momentan, nu exista informații despre data de lansare în România sau prețul disponibil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult