Această mini-paraşută salvează dronele în caz de prăbuşire

06.05.2016
O nouă mini-paraşută cu nume complicat – SafeAir Pyrotechnic Parachute Recovery Solution – promite să salveze dronele în cazul în care se defectează în zbor. Dispozitivul se prinde în partea de sus a dronei şi se activează atunci când simte, prin intermediul unor senzori, că aparatul de zbor este în cădere liberă. 
 
Citeşte şi: DJI a prezentat drona Matrice 600, pentru fotografie aerienă
 
ParaZero, firma care produce SafeAir, susţine că mini-paraşuta poate fi reutilizată. Produsul este disponibil în mai multe mărimi – de la o unitate compactă pentru drone cu greutate mai mică de 2 Kg, la variante de mari dimensiuni pentru aparate capabile să transporte oameni (această versiune a fost construită special pentru Martin Jetpack). 
 
 
Utilizatorii SafeAir pot stabili viteza cu care coboară paraşuta, în intervalul 3-6 m/s. Potrivit ParaZero, SafeAir este eficientă şi la altitudini mici. 
 
Firma nu a anunţat încă preţurile. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult