Alcatel a anunţat Onetouch Watch, un smartwatch compatibil cu Android şi iOS

05.01.2015
Alcatel a anunţat Onetouch Watch, un smartwatch compatibil cu Android şi iOS

Smartwatch-urile sunt în continuare produse noi pe piaţă. Deşi în anii precedenţi au existat eforturi din partea unor producători mai mici precum Pebble, abia în lunile recente am văzut modele de la brand-uri cunoscute precum Motorola, LG, Samsung şi mai nou Apple. Nimeni nu se aştepta însă la Alcatel să vină cu un astfel de dispozitiv, care nu numai că reuşeşte să ofere un design plăcut, ci oferă compatibilitate cu două platforme software: Android şi iOS.

Ceasul inteligent de la Alcatel se numeşte Onetouch Watch şi nu este un alt smartwatch bazat pe Android Wear. Compania a ales să realizeze un software proprietar, care să se conecteze la alte dispozitive prin intermediul unei aplicaţii dedicate. Astfel, ceasul Alcatel poate fi folosit cu o plajă foarte mare de dispozitive cu Android şi iOS şi rivalizează atât producătorii de smartwatch-uri Android Wear, cât şi Apple cu al său Apple Watch.

Evident, fiind diferenţe destul de mari între platforme, Onetouch Watch va funcţiona diferit pe fiecare. Pe Android totul va fi mai simplu, întrucât Google oferă o libertate mai mare în dezvoltarea de aplicaţii, însă pe iOS situaţia este diferită. În afară de cele trei aplicaţii preinstalate Phone, Messages şi Mail, suportul pentru aplicaţii terţe nu este confirmat. Dezvoltatorii vor trebui să implementeze separat suportul pentru noul ceas, lucru care cu siguranţă va limita suportul la scară largă.

Diferenţele faţă de alte ceasuri inteligente de pe piaţă nu se opresc aici. Interfaţa nu este controlată cu ajutorul unui gesturilor de glisare, ci cu ajutorul suprafeţei din partea de jos a ecranului. De asemenea, Alcatel susţine că autonomia ceasului va fi de „cel puţin” două zile la o singură încărcare, lucru care se face printr-o mufă USB clasică, ascunsă în curea.

Asemeni altor dispozitive de acest gen, există un senzor pentru monitorizarea pulsului, un accelerometru, giroscop, altimetru şi o busolă. Alcatel a integrat şi vibraţii în Onetouch Watch, pentru a asigura notificări rapide, indiferent de setările audio ale telefonului sau ceasului.

La capitolul software, există ecranul principal, care indică ora, cât şi un meniu în care se găsesc aplicaţiile. Un centru de notificări şi control de la distanţă pentru conţinutul multimedia de pe dispozitivul principal sunt prezente, asemeni funcţiei pentru a capta imagini sau clipuri video cu ajutorul camerei de pe smartphone.

În termeni de design, Onetouch Watch este foarte asemănător cu Moto 360, oferind un corp rotund şi un display nu formează un cerc perfect, partea de jos a formei fiind absentă. Alcatel a anunţat patru variaţii de curea  pentru ceas: două modele realizate cu răşină „micro texturată” în culorile roşu cu negru şi alb, cât şi două variante din metal. Cele metalice vor fi lansate mai târziu, primele care vor ajunge pe piaţă în luna martie fiind cele a căror curea este confecţionată din răşină.

Cea mai atractivă caracteristică a lui Alcatel Onetouch Watch este însă preţul: doar 149 de dolari pentru Statele Unite. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult