Amazon atacă Chromecast cu Fire TV Stick

Amazon atacă Chromecast cu Fire TV Stick

Amazon îşi completează oferta de dispozitive cu noul Fire TV Stick, un dongle cu HDMI pentru televizoare, nu foarte diferit faţă de Chromecast de la Google. Acesta este disponibil momentan doar în Statele Unite şi vine cu un preţ imbatabil pentru ceea ce oferă pentru clienţii fideli Amazon.

Abonaţii Amazon Prime pot comanda în următoarele zile Fire TV Stick la preţul de 19 dolari, jumătate din preţul obişnuit de 39 de dolari. Acesta va oferi funcţionalitatea pe care o putem intui, cu redare video şi audio de pe internet folosind diverse servicii online, cât şi de pe dispozitive cu Android şi iOS. Amazon a lasnat şi o aplicaţie pentru control de la distanţă pentru telefoane şi tablete, iar YouTube şi Spotify funcţionează deja cu Fire TV Stick, graţie suportului pentru originalul Fire TV.

Noul stick oferă şi funcţionalitate Miracast pentru Android şi Fire OS, iar anumite aplicaţii pot oferi informaţii extra pe display-urile de pe dispozitive mobile care oferă funcţionalitate „second screen”. Cei care nu vor să fie dependenţi de telefoane şi tablete pentru a interacţiona cu Fire TV Stick pot opta pentru o telecomandă Fire TV Voice Remote, care costă 30 de dolari şi oferă butoane multimedia, cât şi posibiltiatea de a iniţializa căutări cu ajutorul comenzilor vocale.

Din punct de vedere harwdare, Fire TV Stick are tot ce ii trebuie pentru a oferi o experienţă de redare a conţinutului multimedia în parametri decenţi. Este vorba despre un procesor dual-core, WiFi MIMO, 1 GB de memorie RAM şi 8 GB de spaţiu de stocare.

Asemeni altor dispozitive de la Amazon, probabil că disponibilitatea în România a lui Fire TV Stick va fi limitată, iar funcţionalitatea grav afectată de lipsa serviciilor care fac cumpărarea sa atractivă, precum Netflix, Amazon Video, Hulu şi ESPN.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult