Apple a lansat noi jocuri dedicate headset-ului Vision Pro

18.02.2024
Apple a lansat noi jocuri dedicate headset-ului Vision Pro
Apple's Vision Pro headsets are on display at Apple's annual Worldwide Developers Conference at the company's headquarters in Cupertino, California, U.S. June 5, 2023. REUTERS/Loren Elliott

Apple a anunțat lansarea unei noi serii de jocuri, concepute special pentru a fi compatibile cu noul headset Apple Vision Pro, lansat recent de companie. Aceste jocuri, care rulează pe visionOS, sunt disponibile abonaților Apple Arcade și promit o experiență de joc imersivă, integrând tehnologia de realitate augmentată (AR) pentru a permite utilizatorilor să interacționeze cu jocul prin diverse gesturi, scrie Mac Rumors.

Lista de jocuri spațiale include 12 titluri noi, disponibile prin intermediul Apple Arcade: Bloons TD 6+, Cut the Rope 3, Game Room, Illustrated, Jetpack Joyride 2, LEGO Builder’s Journey, Patterned, stitch., Super Fruit Ninja, Synth Riders, What the Golf? și Wylde Flowers.

Mai mult, Apple a demonstrat și modul în care unele dintre aceste jocuri vor funcționa pe Vision Pro, permițând controlul prin mișcări ale mâinii și gesturi ale degetelor, cum ar fi mutarea pieselor de șah, ridicarea cărților, tăierea fructelor virtuale sau prinderea notelor muzicale într-un mod interactiv.

Apple are în plan să mai introducă astfel de jocuri

Pe lângă aceste titluri, Apple a confirmat că și alte jocuri spațiale precum Alto’s Odyssey: The Lost City, Gibbon: Beyond the Trees și Spire Blast vor fi în curând disponibile pentru utilizatorii Vision Pro, accesibile tot prin intermediul Apple Arcade.

Accesul la aceste jocuri spațiale este exclusiv pentru clienții care au un abonament la Apple Arcade sau Apple One. Un abonament la Apple Arcade are un cost de 6,99 dolari pe lună în SUA, în timp ce un abonament individual Apple One este de 19,95 dolari pe lună.

Recent, un raport recent a evidențiat faptul că un număr mare de utilizatori și-au returnat produsul la Apple. Unii cumpărători au reclamat greutatea dispozitivului, care poate ajunge până la 650g, plus o baterie de 353g conectată prin cablu, ca fiind prea mare. La acest moment, nu există informații despre data de lansare sau prețul disponibil pentru piața din România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult