Apple anunţă noile AirPods, căşti Bluetooth cu baterie mai bună şi încărcare wireless

20.03.2019
Apple anunţă noile AirPods, căşti Bluetooth cu baterie mai bună şi încărcare wireless

Pentru a treia zi consecutivă, Apple a lansat un nou produs hardware. Este vorba despre o nouă generaţie AirPods, însă compania nu le numeşte AirPods 2. Noile căşti vor înlocui în ofertă modelul original, oferind o serie de îmbunătăţiri pe care mulţi utilizatori le aşteptau, suprizele fiind foarte puţine. Este important de menţionat însă că noile căşti AirPods sunt livrate acum în două variante: cu şi fără cutie cu încărcare wireless.

În materie de design, noile AirPods pot fi cu uşurinţă confundate cu cele vechi. Arată absolut identic la exterior, schimbările fiind implementate la interior, mai degrabă. Avem de a face cu un nou cip de conectivitate Bluetooth numit Apple H1. Acesta asigura o viteză de două ori mai mare la tranziţia între dispozitive şi de 1,5 ori mai mare pentru preluarea apelurilor de voce. De asemenea, latenţa pentru gaming a fost îmbunătăţită cu 30%, în timp ce consumul de energie ar putea fi redus.

Apple promite tot 5 ore de autonomie pentru asculatarea de muzică, dar şi 3 ore de convorbiri la o singură încărcare. De asemenea, cutia de încărcare poate asigura 24 de ore de autonomie, oferind încă 3 sau 4 încărcări complete pe lângă capacitatea căştilor. Noile căşti AirPods oferă 3 ore de funcţionare după o încărcare de numai 15 minute, conform Apple.

Pe lângă noul cip mai rapid, Apple a integrat şi funcţionalitate de ascultare în mod low-power. Astfel, poţi acum oricând să începi direct să vorbeşti cu Siri pentru comenzi vocale. Vechea generaţie oferea doar posibilitatea de a configura o scurtătură cu două atingeri pentru Siri, însă acum poţi asigna scurtăturile pentru alte funcţii, întrucât Siri este accesibilă direct prin voce.

Singura diferenţă vizibilă la nivel de design poate fi observată în cazul cutiei de încărcare. LED-ul de baterie din interior a fost mutat la exterior care indică starea bateriei (verde când are destulă energie şi roşu când este nu are, sau este la încărca). Chiar dacă există acum două cutii de încărcare, una compatibilă cu încărcătoare wireless Qi şi una fără, cele două oferă autonomie şi design identic. Ba chiar cutia cu încărcare wireless este disponibilă pentru cumpărare separat, pentru cei care deţin AirPods din prima generaţie şi îşi doresc să renunţe la cabluri. Se pare că Apple nu consideră noile AirPods un upgrade absolut necesar pentru cei care au deja căştile originale.

Preţul pentru noile AirPods în varianta fără încărcare wireless este acelaşi de până acum: 179 de euro. Cei care optează pentru varianta cu încărcare wireless vor cheltui cu 50 de euro în plus, adică 230 euro, în timp ce utilizatorii care vor doar cutiuţa cu încărcare wireless pentru căştile vechi vor trebui să plătească 89 euro.

AirPods sunt disponibile la comandă chiar acum, în cele două noi variante, în timp ce generaţia veche de AirPods a ieşit din oferta Apple.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult