Apple ar putea renunța la brandul Beats by Dre, pe care a cheltuit 2 miliarde de dolari

13.10.2020
Apple ar putea renunța la brandul Beats by Dre, pe care a cheltuit 2 miliarde de dolari

Ieri, cu doar o zi înainte de lansarea seriei iPhone 12, Apple a scos de pe site-ul său pagina dedicată brandului Beats, cel pe care l-a cumpărat în urmă cu câțiva ani de la Dr. Dre cu aproape 2 miliarde de dolari. Compania a început în ultimii ani să dezvolte din ce în ce mai multe accesorii audio, iar zvonurile spun că urmează lansarea unei perechi de căști de studio, care ar concura direct cu modelele Beats. Astfel, Apple ar putea folosi tehnologia Beats în produsele sale. Între timp, pagina s-a întors.

Apple ar putea înlocui Beats cu brandul AirPods

Nu este clar dacă într-adevăr Beats va dispărea, sau dacă Apple va folosi acest brand în paralel, fiind unul cu o vechime mare în piață. Totuși, în trecut, alte produse cu brandul Beats au fost înlocuite cu numele Apple. Beats Music a fost prima versiune de Apple Music, în timp ce postul de radio Beats One de pe acest serviciu a fost de curând redenumit în Apple One. Având în vedere aceste mișcări, nu ne-ar mira să vedem și o redenumire a liniei de căști, pentru a fi aliniată la restul gamei de produse.

În prezent, Apple vinde căști wireless Beats din toate categoriile: căști in-ear, căști true wireless, căști over-ear și căști cu anulare a zgomotului de fundal. Acestea sunt toate foarte bine integrate cu dispozitivele Apple, încărcarea lor fiind realizată cu cabluri Lightning, iar conectarea la dispozitive este automată, la fel ca în cazul căștilor AirPods.

Astfel, nu ar fi deloc ieșit din comun să vedem toate aceste produse incluse în gama de produse AirPods, care momentan include doar AirPods și AirPods Pro. Acele AirPods Studio despre care se tot vorbește în ultima vreme, ar putea fi chiar o versiune nouă și îmbunătățită de Beats Studio. Odată cu acest rebranding, ar putea apărea și un nou design, mai bine aliniat la restul dispozitivelor Apple.

Noi produse HomePod ar putea fi bazate tot pe tehnologie Beats

Și acum are mai mult sens faptul că se zvonește lansarea unei boxe din gama HomePod de dimensiuni mai mici și cu preț mai mic decât cea deja disponibilă pe piață. Boxele wireless din gama Pill ar putea sta la baza unui HomePod portabil, sau unui nou HomePod Mini.

Anunțul noilor căști Apple ar putea veni în viitorul apropiat, însă se zvonește că nu vor fi prezentate astăzi. Există însă posibilitatea ca scoaterea paginii de pe site-ul Apple să sugereze o lansare iminentă, iar returnarea ei să fie mai degrabă încercarea de a acoperi „urmele” acestei decizii, până când va fi realizat oficial un anunț.

sursa: AppleTerm

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video