Noul Apple Watch ar putea aduce monitorizarea tensiunii arteriale și alte funcționalități noi

04.11.2023
Noul Apple Watch ar putea aduce monitorizarea tensiunii arteriale și alte funcționalități noi

Conform ultimelor rapoarte, Apple intenționează să introducă o funcție de monitorizare a tensiunii arteriale (TA) pentru utilizatorii săi de Apple Watch în 2024.

Până acum, câteva ceasuri smart au oferit suport pentru monitorizarea TA, însă citirile nu au fost întotdeauna precise și dispozitivele nu au fost certificate medical pentru a furniza astfel de informații. Însă, Apple Watch, fiind recunoscut pentru acuratețea citirilor și capacitatea de a alerta utilizatorii în timp real cu privire la eventuale probleme de sănătate, este așteptat să aducă o sistem de monitorizare a tensiunii arteriale mai eficient.

Sistemul proiectat are ca scop informarea utilizatorului dacă tensiunea arterială are o tendință ascendentă, oferind, totodată, un jurnal pentru a nota circumstanțele în care a apărut hipertensiunea. Pentru a evita un diagnostic eronat, funcția va îndruma utilizatorul să discute cu medicul sau să își verifice tensiunea arterială cu ajutorul unui tensiometru tradițional, care poate furniza măsurători exacte ale tensiunii sistolice și diastolice.

Cu ce funcții vrea să mai vină Apple în noul smartwatch

Pe lângă această funcționalitate, se spune că viitoarea versiune a Apple Watch va include și detectarea apneei în somn, analizând modelele de somn și respirație ale utilizatorilor pentru a estima dacă aceștia ar putea suferi de această afecțiune. În cazul în care se identifică o problemă, funcția va recomanda consultarea unui medic.

Se pare că Apple explorează, de asemenea, posibilitatea de a dezvolta un sistem non-invaziv de monitorizare a glicemiei, folosind un cip de fotonică pe siliciu care emite lumină laser sub piele pentru a evalua concentrația de glucoză din corp. Asemănător cu abordarea monitorizării tensiunii arteriale, sistemul de monitorizare a glicemiei se va concentra pe urmărirea tendințelor nivelului de zahăr din sânge și furnizarea de avertismente cu privire la condițiile pre-diabetice, mai degrabă decât furnizarea de citiri specifice ale nivelului de zahăr din sânge.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult