Apple iWatch: încărcare wireless, un set complex de senzori şi integrare nativă în iOS 8

Apple iWatch: încărcare wireless, un set complex de senzori şi integrare nativă în iOS 8

Primele zvonuri despre intrarea Apple pe piaţa accesoriilor inteligente cu iWatch au apărut acum mai bine de un an, însă compania încă nu a făcut pasul aşteptat. Tim Cook a afirmat în câteva rânduri că Apple va lansa produse complet noi în 2014 şi, conform New York Times, iWatch ar putea vedea lumina zilei până la finele acestui an.

Conform surselor citate de NYT, principalul obstacol întâmpinat de Apple în cursul dezvoltării iWatch este autonomia bateriei. Pentru rezolvarea acestei probleme, cu care de altfel se luptă toate ceasurile inteligente disponibile în acest moment de piaţă, Apple a experimentat cu încărcarea wireless, încărcarea solară şi cea cinetică.

Tim Cook a afirmat la un moment dat că ideea încărcării wireless prin inducţie magnetică nu i se pare foarte elegantă deoarece necesită prezenţă unui suprafeţe suplimentare. Zvonurile afirmă că Apple experimentează atât cu o soluţie standard cu inducţie precum cea implementată pe unele telefoane Nokia, dar şi cu posibilitatea utilizării energiei undelor radio TV, radio sau Wi-Fi pentru a elimina dependenţa de un încărcător suplimentar..

Încărcarea solară, cu ajutorul unei pelicule fotovoltaice plasată pe carcasă, sau cea cinetică, în care energia mişcării mâinii este captată într-un mod similar celui folosit de ceasurile mecanice automatice, sunt alte două surse de energie cu care Apple a experimentat. Conform surselor citate de NYT, acestea nu au şansa de a se materializa decât peste câţiva ani. Până atunci, Apple se concentrează mai mult de încărcarea wireless şi optimizarea consumului.

Sursele NYT au confirmat un zvon anterior conform căruia iWatch va folosi un ecran curbat, zvonurile anterioare afirmând că este vorba despre un panoul AMOLED flexibil cu rezoluţie de 320 x 320 pixeli. Pe lângă acesta, se pare că iWatch va oferi un şi ansamblu complex de senzori. iPhone 5S foloseşte un coprocesor pentru controlul senzorilor iar iWatch se pare că va călca pe urmele lui.

Conform zvonurilor, iWatch va fi un echipament sportiv complet

Conform 9to5mac, iWatch va fi integrat din punct de vedere cu viitorul sistem de operare iOS 8 şi va fi însoţit de o aplicaţia Heartbook pentru monitorizare. Pe lângă evidentele opţiuni destinate celor cu o viaţă sportivă precum cele oferite de accesoriile curente de la Nike si Fitbit, iWatch va oferi monitorizarea pulsului, tensiunii, glicemiei sau hidratării pentru a deveni un asistent complet şi complex pentru supravegherea sănătăţii personale.

Tim Cook a promis produse noi şi interesante pentru acest an şi, dacă iWatch va fi lansat aşa cum pretind sursele New York Times, acesta îşi va face debutul cel mai probabil în toamna acestui an, odată cu viitoarea generaţie de telefoane iPhone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News