Apple iWatch va fi lansat în perioada august-septembrie, afirmă surse multiple

09.04.2014
Apple iWatch va fi lansat în perioada august-septembrie, afirmă surse multiple

Zvonurile despre viitorul (posibil) ceas inteligent de la Apple au apărut de multă vreme, însă rivalii tradiţionali ai companiei au lansat deja câteva accesorii de acest fel în timp ce iWatch a rămas doar o sursă de speculaţii. Deşi Apple a ratat şansa de a intra în forţă pe această piaţă printre primii, iWatch rămâne încă un produs aşteptat cu interes, iar ultimele zvonuri provenite din Estul Îndepărtat afirmă că aşteptarea nu va mai dura mult.

Conform publicaţiei chineze Economic Daily, Apple va lansa primul său ceas inteligent undeva în lunile august sau septembrie, americanii anticipând vânzări de circa 65 de milioane de unităţi până la finalul acestui an. Publicaţia chineză afirmă că viitorul ceas Apple va fi produs de către Quanta, va folosi un ecran tactil de la TPK şi un procesor proiectat intern care va fi produs în fabricile Samsung.

Digitimes afirmă şi ea că Apple va lansa acest ceas în perioada menţionată mai sus. Conform publicaţiei, companiile Flexium Interconnect, Career Technology şi Zhen Ding Technology Holding, ultima fiind în prezent un furnizor important pentru Apple, au trimis mostre de evaluare pentru mai multe circuite electronice flexibile pentru un viitor produs care va debuta în septembrie.

Concept grafic fictiv pentru Apple iWatch

În prezent, despre iWatch se ştiu foarte puţine lucruri. Se speculează că acesta va încorpora mai mulţi senzori, cum ar fi de pildă cei pentru temperatură, puls şi radiaţii ultraviolete, că va funcţiona în  colaborare cu aplicaţia Healthbook din viitorul iOS 8 şi că va folosi un sistem de încărcare wireless.

Cel mai apropiat eveniment care ne-ar putea oferi detalii suplimentare este conferinţa anuală WWDC 2014, care va avea loc în luna iunie a acestui an şi în cadrul căreia va fi prezentat viitorul sistem de operare iOS 8.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News