Apple lansează iOS 14.7, cu suport pentru noua generație de power bank-uri cu tehnologie MagSafe

20.07.2021
Apple lansează iOS 14.7, cu suport pentru noua generație de power bank-uri cu tehnologie MagSafe

Lansat în urmă cu doar câteva zile, noul power bank MagSafe oferă pentru 99 dolari suplimentarea bateriei interne a telefoanelor iPhone 12, fără cabluri și complicații cu manevrarea unui accesoriu voluminos.

Noul accesoriu Apple oficial se diferențiază atât prin mecanismul de fixare, complet magnetic, cât și modul de conectare, bazat pe inducție electromagnetică. Altfel spus, accesoriul de forma unui „săpun” nu trebuie decât fixat pe spatele telefonului, funcționând apoi ca un dispozitiv portabil de alimentare wireless.

Telefoanele iPhone 12 cuplat cu noul Battery Pack compatibil MagSafe pot fi încărcate în modul wireless folosind puteri de până la 5W. Totodată, bateria portabilă se încarcă folosind puteri de până la 20W, folosind adaptoare AC compatibile. Pentru a evita complicațiile cu încărcarea separată a bateriei externe, plus telefonul iPhone, Apple a prevăzut suport pentru încărcarea wireless a telefonului la puteri de până la 20W, conectând adaptorul AC direct la accesoriul MagSafe Battery Pack. Astfel, după ce telefonul este complet încărcat, bateria externă va continua să încarce folosind puterea de alimentare disponibilă.

În mod tipic pentru Apple, noul Battery Pack vine fără adaptor de alimentare dedicat și cablu USB, iar informațiile privind câștigul de autonomie obținut lipsesc cu desăvârșire. Aflăm totuși din surse neoficiale că accesoriul dispune de o capacitate efectivă de 11.2 Whr, sau 1460 mAh, mult sub media acestui tip de accesoriu, mai ales dacă ne raportăm la prețul cerut.

Principalul element de atracție pentru accesoriile MagSafe, lansate pentru gama iPhone 12 și modelele ulterioare, este sistemul de prindere cu magneți care asigură deopotrivă alinierea perfectă și fixarea fermă de spatele telefonului. Sistemul MagSafe a fost implementat atât pentru ​​carcase de protecție, portofele, dar și dispozitive power bank, sau alte gagdeturi care sporesc funcționalitatea de bază a telefonului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult