Apple pregăteşte AirPods 3, cu un design in-ear nou şi anulare a zgomotului ambiental

03.10.2019
Apple pregăteşte AirPods 3, cu un design in-ear nou şi anulare a zgomotului ambiental

Apple abia a lansat de câteva luni generaţia a doua de căşti AirPods care vin şi într-o variantă cu încărcare wireless. Pe lângă această nouă capabilitate, acestea oferă conectivitate mai stabilă prin Bluetooth şi funcţionalitatea „Hey, Siri”, însă în rest sunt extrem de similare cu căştile din prima generaţie. Se pare însă că Apple lucrează la o generaţie „AirPods 3”, cea din prezent fiind mai degrabă o „revizie” a căştilor originale. Noul software beta iOS 13.2 s-ar putea să fi dezvăluit design-ul acestor noi căşti.

Cea de-a treia generaţie de AirPods, oricum va fi numită în mod oficial, pare să renunţe la design-ul de căşti „standard”, adoptând un design „in-ear”. Acest lucru înseamnă că acestea vor avea şi anulare fizică a zgomotului ambiental, întrucât acestea vor ocupa complet canalele urechilor. Totodată, acestea ar putea oferi şi anulare activă a zgomotului. Acestea nu ar fi însă primele căşti in-ear pe care Apple le produce, compania oferind spre vânzare în urmă cu mai mulţi ani modelul „In-Ear”. Indicii despre design-ul noilor AirPods a fost găsit printre fişierele prezente în sistemul de operare iOS 13.2, care este acum disponibil în versiune beta.

Software-ul în care se găsesc imagini care descriu noile AirPods sugerează că există şi funcţia de „noise cancelling” care poate fi pornită sau oprită. Tot codul iOS 13.2 dezvăluie şi numărul de cod al produsului: B298. Când va lansa însă Apple o nouă generaţie de AirPods, nu este tocmai clar. Abia au fost lansate noile AirPods în urmă cu jumătate de an, iar între modelul original şi acesta au trecut mai mult de doi ani. Totuşi, având în vedere concurenţa din ce în ce mai mare în spaţiul căştilor true wireless, Apple ar putea accelera puţin programul de lansare.

În urmă cu câteva luni au fost publicate pe internet câteva fotografii care aveau originile în China, în care apăreau noi căşti wireless foarte similare în design cu noile AirPods din iOS 13.2. Acestea veneau într-o cutie de încărcare mai lată, iar montarea acestora în cutie era diferită. Se pare că acestea erau parte a prototipului la care Apple lucra la acel moment.

Este aşteptat un nou eveniment de lansare Apple în luna octombrie, unde sunt aşteptate noi tablete iPad Pro, un nou MacBook Pro cu ecran de 16,5” şi probabil noi accesorii pentru acestea. Căştile AirPods 2 (sau 3?) ar putea fi anunţate aici. De asemenea, Apple ar putea aştepta până în primăvară, când obişnuieşte să lanseze noi produse odată la ceva vreme. Conform Ming-Chi Kuo, analistul taiwanez specializat în produse Apple, o nouă generaţie de AirPods „premium” ar putea fi lansată la un preţ semnificativ mai mare decât al AirPods-urilor deja existente. Acestea ar putea fi poziţionate undeva între 250 şi 300 de dolari în magazine.

Având însă în vedere că şi alte branduri precum Sony sau Bang & Olufsen oferă deja căşti wireless la preţuri similare cu funcţii similare, precum anularea zgomotului, căştile de la Apple s-ar putea să nu pară atât de „scumpe” atunci când sunt puse în comparaţie cu acestea. Asemeni altor categorii de produse Apple, modelele deja existente de AirPods vor rămâne la vânzare în paralel ca o variantă „ieftină”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult