Apple pregăteşte două ceasuri iWatch – unul bărbătesc şi unul de damă

13.11.2013
Apple pregăteşte două ceasuri iWatch - unul bărbătesc şi unul de damă

Ţinând cont că Apple n-o să anunţe niciodată într-un comunicat de presă ce produse pregăteşte pentru anul viitor, informaţiile de mai trebuie tratate cu titlu de zvon. Ele nu sunt însă primele informaţii apărute despre ceasul pe care-l pregăteşte compania din Cupertino. O sursă familiară cu dezvoltarea noilor produse Apple a anunţat că viitorul iWatch va fi oferit în două dimensiuni. Modelul bărbătesc va dispune de un ecran OLED cu diagonala de 1.7” (4,3 cm), iar modelul de damă va avea un ecran de 1.3” (3,3 cm). Este foarte posibil ca ecranele celor două ceasuri să fie curbate sau chiar flexibile.

Declaraţiile lui Tim Cook legate de accesoriile portabile pentru iPhone sugerează faptul că iWatch ar putea fi anunţat la finalul acestui an sau în primele luni ale lui 2014. Se pare că Apple a oprit dezvoltatea televizorului său pentru a da prioritate ceasului. O astfel de mişcare ar putea fi justificată de lansarea lui Samsung Galaxy Gear, ceasul inteligent al producătorului coreean. Acesta nu a reuşit să convingă însă prea mulţi utilizatori, având o autonomie redusă şi o ergonomie discutabilă.

Patent pentru un ceas ce comunică cu smartphone-ul

Ne aşteptăm ca iWatch să aibă mai multe facilităţi superioare ceasurilor oferite de Samsung şi Sony. Apple a obţinut de curând brevete pentru un protocol de comunicare cu consum foarte redus de energie, bazat pe Bluetooth. Autonomia este foarte importantă pentru acest produs. Nimeni nu vrea să aibă un ceas ce trebuie pus la încărcat odată cu telefonul sau poate chiar mai des.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News