Apple va livra AirPods Pro 2 cu suport lossless audio și alarmă auditivă pentru cutia de transport

03.01.2022
Apple va livra AirPods Pro 2 cu suport lossless audio și alarmă auditivă pentru cutia de transport

Cea de-a doua generație AirPods Pro pare că va fi lansată spre finalul acestui an, căștile AirPods Pro 2 venind cu suport Apple Lossless Audio Codec (ALAC) și suport Find My app, cutia pentru transport emițând un ton sonor care va ajuta localizarea accesoriului rătăcit.

Căștile AirPods Pro vor avea o continuare în 2022, noua versiune AirPods Pro 2 aducând unele îmbunătății pe partea de autonomie a bateriei, eficiența tehnologiei Noise Canceling, etc.

Comparat versiunii standard a căștilor AirPods, modelul Pro a adus multiple avantaje pe partea de durată a bateriei și confort la folosirea în condiții potrivnice, tehnologia activă de anulare a zgomotului de fundal oferind o experiență în utilizare cu adevărat premium. Gândită mai puțin ca o revoluție și mai mult ca un upgrade incremental, noua versiune AirPods Pro 2 plusează tot la aspectele esențiale solicitate de utilizatori, însă aduce și câteva noutăți la care nu toată lumea se aștepta.

Cei dispuși să aștepte până spre finalul lui 2022 vor fi recompensați, cu 30-60 minute de autonomie în plus față de modelul actual și mici îmbunătățiri la partea de fidelitate audio, obținute prin folosirea unui nou codec audio lossless susținut de Apple.

În ce privește tehnologia Noise Canceling, upgrade-ul va unul minor, Apple trebuind să păstreze o diferențiere rezonabilă față de produsul și mai costisitor AirPods Studio. O altă adiție sugerată de unele zvonuri este includerea unei funcții de iluminare RGB asistată cu senzori de lumină ambientală.

Revenind la codecul ALAC, acesta vine să înlocuiască mult mai comunul AAC (Advanced Audio Codec), bazat pe tehnologii mai vechi care țintesc atingerea unui echilibru între fidelitatea audio și lățimea de bandă folosită prin conexiunea Bluetooth.

În primă fază, căștile AirPods Pro 2 vor funcționa în modul ALAC doar cu o selecție limitată de dispozitive din ecosistemul Apple (iPhone, iPad, Mac, Apple TV 4K și Apple HomePod) suportul pentru codecul proprietar Apple lipsind pe dispozitivele altor producători. Vestea bună este că diferențele pe partea de fidelitate audio vor fi minore și, în general, sesizabile doar de audiofili cu urechea foarte bine antrenată.

Interesant este că Apple Lossless Audio Codec (ALAC) nu pare să fi rezolvat la modul real problema lățimii de bandă necesară pentru formatele audio lossless, rămânând de văzut dacă noul codec este implementat folosind actualul set de tehnologii Bluetooth, sau folosind un protocol de comunicație separat, restrângând și mai mult compatibilitatea cu dispozitivele de redare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult