Apple Watch poate prezice diagnosticul COVID-19 cu până la o săptămână înainte de testarea convențională

11.02.2021
Apple Watch poate prezice diagnosticul COVID-19 cu până la o săptămână înainte de testarea convențională

Apple Watch cel mai bine vândut smarwatch din lume, motiv suficient pentru ca entuziaști și profesioniști deopotrivă să-i caute utilitatea și în alte domenii de interes, cum ar fi gestionarea pandemiei COVID-19 și diagnosticarea problemelor de sănătate.

Virusul SARS-CoV-2 continuă să fie o amenințare semnificativă la nivel mondial, iar cercetătorii și medicii caută mereu noi metode de testare pentru a ajuta la diagnosticarea timpurie a persoanelor cu această afecțiune. Un studiu realizat de institutul american Mount Sinai arată că Apple Watch poate determina cu precizie un diagnostic COVID-19, cu până la o săptămână înainte de folosirea testelor PCR de tip convențional.

Studiul numit „Warrior Watch Study” a implicat folosirea unei aplicații dedicată pentru Apple Watch și iPhone. Participanții la studiu au fost personalul Mount Sinai și alți lucrători din domeniul sănătății, operațiunea presupunând monitorizarea și colectarea datelor despre starea de sănătate. Participanții la studiu au fost rugați, de asemenea, să completeze un sondaj în fiecare zi pentru a oferi informații directe despre potențialele simptome COVID-19 și alți factori, cum ar fi stresul.

Informațiile colectate au fost combinate cu date despre simptomele asociate COVID-19, cum ar fi febra, durerile musculare, tuse uscată, probleme gastro-intestinale și pierderea gustului și a mirosului.

apple watch covid

În mod remarcabil, aplicația folosită în combinație cu dispozitivele Apple Watch a prezis infecțiile COVID cu până la o săptămână înainte ca diagnosticul să fie confirmat prin metode convenționale. Studiul a constatat, de asemenea, că variabilitatea frecvenței cardiace s-a normalizat destul de repede, la aproximativ 1-2 săptămâni după un test pozitiv. Autorii studiului sunt de părere că experimentele făcute ar putea ajuta la anticiparea rezultatelor și izolarea persoanelor bolnave de populația sănătoasă, în special acele persoane care prezintă riscuri suplimentare cum ar fi vârsta înaintate sau alte boli cronice.

Totodată, diagnosticarea timpurie a cazurilor de COVID-19 poate ajuta și la protejarea personalului medical, reducând nevoia pentru examinare fizică și testare folosind tampon nazal.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult