AQIRYS Lyra review: Căști wireless pentru muzică și gaming, cu multe opțiuni de conectivitate

09.01.2023
AQIRYS Lyra review: Căști wireless pentru muzică și gaming, cu multe opțiuni de conectivitate

Brandul românesc AQIRYS este recunoscut pentru produsele sale de gaming cu raport calitate-preț foarte bun. Marca a inclus anul trecut în portofoliu un dispozitiv care țintește un public ceva mai larg decât de obicei.

Căștile AQIRYS Lyra pot fi folosite, pe lângă gaming, pentru ascultat muzică, datorită egalizatorului dinamic auto-reglabil integrat. Acest lucru este sugerat și de numele care vine, evident, de la un instrument muzical.

Căștile vin cu un design elegant și nu strigă „Suntem niște căști de gaming!”, așa cum se întâmplă la majoritatea acestor dispozitive.

Lyra dispun de două microfoane, unul extern (pentru gaming) și altul, intern, pentru apelurile de voce. Microfonul extern poate fi detașat atunci când utilizatorul iese în public și folosește dispozitivul pentru muzică, podcasturi sau apeluri.

Căștile sunt disponibile în trei culori: negru, alb și roz. Am testat varianta neagră.

Citește și: GIGABYTE GeForce RTX 4070 Ti Gaming OC 12G review: cel mai accesibil RTX „high-end”

Cupele și banda care le unește sunt acoperite, în zonele în care iau contact cu capul, cu imitație fină de piele. În rest, Lyra sunt realizate în mare parte din plastic fin, plăcut la atingere. Singurele elemente care ies în evidență sunt două zone argintii la granița dintre bureți și cupe, precum și logo-urile AQIRYS, câte unul pe fiecare cască. Banda pentru cap, ajustabilă, este întărită, pe interior, cu metal, pentru o rezistență sporită.

Toate butoanele, mufele și microfonul detașabil se găsesc pe casca din stânga. Este vorba despre un buton On/Off, două de volum și unul pentru dezactivarea vibrațiilor dinamice.

Căștile Lyra pot vibra în funcție de ce se întâmplă în jocurile video rulate, iar pentru acest lucru dispun de un driver dedicat de 30 mm. Tot pe casca din stânga găsim jack-ul audio universal de 3.5 mm și mufa de încărcare care este, din păcate, micro-USB. Nu am înțeles de ce AQIRYS nu a optat pentru un conector USB-C, pe care îl folosește pe toate celelalte dispozitive din portofoliul său.

Butoanele de volum au și o altă funcție. Dacă sunt apăsate în același timp pot dezactiva luminițele, care pornesc automat de fiecare dată când căștile sunt pornite. Aș fi preferat să existe un buton special pentru dezactivarea completă a sistemului RGB. Un alt produs AQIRYS pe care îl folosesc și apreciez, mouse-ul wireless Polaris, are un astfel de element.

Luminițele sunt afișate în mai multe zone: pe logo-urile AQIRYS și în cercurile aflate pe fiecare cască. Tocmai deoarece aceste căști au fost gândite pentru a fi luate afară cred că AQIRYS trebuia să includă o modalitate prin care luminițele să poată fi dezactivate definitiv.

Căștile sunt pliabile pentru a ocupa mai puțin spațiu în geantă sau rucsac și dispun de o carcasă specială cu fermoar pentru protecție suplimentară în timpul transportului. Apreciez faptul că AQIRYS include în cutie toate accesoriile necesare (pe lângă cablul de încărcare), inclusiv un cablu audio și un prelungitor pentru acesta.

Căștile au o greutate de 260 de grame și sunt comode. Chiar și după sesiuni de purtare de două-trei ore nu le-am simțit ca pe o povară.

Citește continuarea pe Go4games.ro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult