Aria adaugă control prin gesturi pe ceasuri inteligente

26.05.2015

În ciuda vânzărilor relativ scăzute de ceasuri inteligente de până acum, atât dezvoltatorii de hardware, cât şi cei care realizează accesorii pentru acestea, încearcă să îmbunătăţească experienţa de utilizare a micilor dispozitive pe care le purtam la mână. Aria este un nou accesoriu pentru dispozitive Pebble şi Android Wear, care promite un control mai simplu al interfeţei unui ceas, folosind gesturi ale mâinii, în locul touchscreen-ului.

Aria este practic un ataşament pentru curele, care integrează senzori de mişcare. Aceştia pot detecta anumite mişcări ale mâinii sau chiar a degetelor individuale, care sunt apoi transformate în acţiuni pe ecran. Acest dispozitiv se poate monta pe cureaua de pe orice smartwatch de pe piaţă şi alături de SDK-ul care va veni la pachet pentru dezvoltatorii de software, va putea oferi o experienţă mult mai interesantă pe Andoid Wear şi ceasurile Pebble.

Momentan, compania Deus Ex Technology se pregăteşte de pornirea a două campanii de Kickstarter, fiecare dedicată unei alte versiuni de Aria. Prima va fi pentru ediţia dedicată Pebble, care va costa 69 de dolari şi se va conecta la ceas direct, printr port-ul pentru accesorii, care va şi alimenta cureaua. Cea de-a doua campanie va fi dedicată Android Wear şi va costa 169 de dolari. Diferenţa de preţ este condiţionată de necesitatea integrării unei baterii separate, alături de un modul Bluetooth, întrucât dispozitivele Android Wear nu oferă posibilitatea de conectare directă.

Deşi nu există şansa de a vedea acest gen de control pe Apple Watch în viitorul apropiat, se pare că Aria va exista într-o formă sau alta şi pentru Apple Watch. Aparent SDK-ul va oferi suport şi pentru aplicaţii care rulează pe dispozitive iOS, însă ar putea fi funcţional doar pentru controlul acestora, nu şi în sistemul de operare propriu-zis.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult