Carl Zeiss a anunţat VR One, ochelarii de realitate virtuală de 99 de dolari

13.10.2014
Carl Zeiss a anunţat VR One, ochelarii de realitate virtuală de 99 de dolari

Oculus Rift a resuscitat interesul utilizatorilor pentru echipamentele de realitate virtuală şi, în timp ce versiunea comercială a acestui produs este încă în dezvoltare, Samsung a preluat ideea şi a anunţat accesoriul similar Gear VR. În cazul în oferta Samsung nu vă atrage din cauza compatibilităţii reduse şi a preţului preconizat de 200 de dolari, Carl Zeiss vă va putea oferi ceva asemănător, dar la un preţ mai mic şi cu o dependenţă mai redusă de un anumit hardware.

La fel ca Samsung Gear VR, noul Carl Zeiss VR One oferă un locaş în care utilizatorul va putea insera terminalul mobil, acesta urmând să furnizeze ecranul, puterea de procesare şi sursele de conţinut. Spre deosebire de accesoriul Samsung, noul produs Carl Zeiss permite utilizarea oricărui terminal mobil care oferă un ecran cu o diagonală între 4,7 şi 5,2”, eliminând astfel limitările soluţiei Samsung.

Carl Zeiss VR One va fi disponibil începând cu 2015 la un preţ de 99 de dolari, adaptoarele pentru diverse modele de telefoane urmând să coste fiecare câte 10 dolari. Echipamentul va oferi în pachet un adaptor, printre primele telefoane vizate de companie numărându-se Apple iPhone 6 şi Samsung Galaxy S5.

Ochelarii de realitate virtuală de la Carl Zeiss vor fi însoţiţi de o platformă open-source pentru dezvoltarea de aplicaţii. În mod implicit, compania va oferi aplicaţii pentru redarea filmelor 3D, pentru utilizarea Google Street View şi un produs de realitate augmentată, dezvoltatorii putând crea aplicaţii dedicate sau îmbogăţi aplicaţiile media existente pe platformele Android şi iOS cu un SDK dedicat.

Carl Zeiss sunt disponibil pentru precomandă, primele exemplare urmând să fie livrate undeva în perioada Crăciunului, în timp ce producţia pe scară mai mare va demara începând cu 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News