Ceasul HTC ar putea fi lansat în curând

03.12.2015
Ceasul HTC ar putea fi lansat în curând

Fiecare companie are acum propria linie de smartwatch-uri. Apple, Samsung, LG, Sony şi chiar Huawei oferă acum spre vânzare accesorii inteligente de purtat la mână pentru smartphone-uri, însă HTC pare să stea departe de această cursă. Acest lucru se pare că se va schimba în 2016, când se zvoneşte că vom vedea primul ceas inteligent de la compania taiwaneză. Partea cea mai interesantă este că lansarea nu este tocmai departe.

Conform @evleaks, HTC va anunţa un aşa-numit „One Watch” în luna februarie, după CES 2016 şi înainte de Mobile World Congress. Nu este clar dacă ceasul va folosi sistemul de operare Android Wear sau dacă va opta pentru un software proprietar şi nici cum va arăta. Momentan nu ştim nici dacă display-ul va fi pătrat sau rotund, însă informaţiile disponibile sugerează că dispozitivul poartă numele de cod „Halfbeak” şi că display-ul va afişa imagini în rezoluţia 360 x 360 pixeli. Dacă informaţiile sunt într-adevăr corecte, probabil că în săptămânile următoare vom începe să vedem acest ceas în imagini neoficiale.

Aceasta nu este prima dată când un ceas HTC ne atrage atenţia. În 2014, un astfel de dispozitiv a apărut într-un clip de prezentare, însă acesta nu a fost confirmat niciodată ca un produs comercial. Astfel, în 2016 HTC va aduce pe piaţă două noi produse pe nişe pe care nu le-a mai vizat în trecut: One Watch pe aprtea de ceasuri inteligente şi HTC Vive la categoria headset-uri de realitate virtuală.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult