Primul ceas inteligent HTC va debuta la MWC 2015, afirmă zvonurile

12.02.2015
Primul ceas inteligent HTC va debuta la MWC 2015, afirmă zvonurile

HTC a anunţat că va organiza un eveniment important la Barcelona în data de 1 martie, însă pe lângă subînţelesul vârf de gamă One din acest an, se pare că taiwanezii ne vor prezenta şi de mult zvonitul lor ceas inteligent. Conform unor informaţii neoficiale, viitorul ceas HTC nu va folosi platforma Android Wear, dar va fi compatibil atât cu telefoanele Android cât şi cu cele iOS.

Conform cunoscutei surse Upleaks, ceasul inteligent HTC este dezvoltat sub numele de cod Petra şi foloseşte un sistem de operare în timp real dezvoltat chiar de către taiwanezi. Acest aspect nu va fi pe placul celor de la Google, a căror platformă Android Wear a avut parte de un demaraj cam neconvingător, însă utilizatorii s-a putea să fie mai mulţumiţi de compatibilitatea multiplatformă care va permite conectarea atât la terminalele Android cât şi la cele iOS. În acest moment, nu sunt însă cunoscute mai multe detalii despre platforma software a celor de la HTC, Upleaks afirmând doar că va oferi aplicaţii uzuale pentru ceas, vreme, notificări sau telecomandă media.

Se pare că viitorul ceas HTC va folosi un procesor STM32L151 de la ST Micro, o soluţie cu consum energetic extrem de scăzut care foloseşte un nucleu ARM Cortex-M3 şi care poate accesa 80KB de memorie RAM. Dacă acest aspect va fi confirmat oficial, Petra nu va putea rivaliza cu modelele Android Wear sau Tizen disponibile în acest moment pe piaţă, ci se va apropia mai mult de faimosul Pebble, însă acest lucru îi va permite să ofere totodată şi o autonomie mai bună.

Celelalte specificaţii neoficiale includ un ecran PMOLED cu diagonală de 1,8” şi rezoluţie de 32 x 168 pixeli, modul Bluetooth, senzor GPS şi o baterie care promite trei zile de autonomie. Carcasa acestuia va fi rezistentă la apă sau praf (IP57), va respecta standardul MIL-STD-810G şi va fi disponibilă în trei dimensiuni şi două culori diferite. Sursa afirmă că Petra va fi disponibil la nivel global începând cu primul trimestru al acestui an, însă va fi lansat prima dată în Statele Unite.

Reprezentaţii HTC au afirmat că piaţa accesoriilor inteligente este importantă pentru viitorul companiei încă din toamna lui 2013, însă zvonurile au afirmat la un moment dat că produsul ar putea fi anulat deoarece compania nu a reuşit să conceapă un produs care să se facă remarcat. Acest zvon a fost contrazis ulterior, iar dacă avem noroc, Petra şi-a putea face debutul la MWC 2015 alături de telefonul One M9 Hima.

O imagine mai veche a prototipului Petra carea a apărut într-un clip promoţional

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News