Ceasul inteligent de la Google ar putea vedea lumina zilei în lunile următoare

Ceasul inteligent de la Google ar putea vedea lumina zilei în lunile următoare

Anul acesta a fost presărat de zvonurile conform cărora ar trebui să asistăm în curând la o invazie de ceasuri inteligente provenite de la producătorii importanţi ai industriei, însă până acum doar Samsung şi Sony au prezentat produse noi. Conform unor surse citate de Wall Street Journal, până la lansarea ceasului Google nu au mai rămas decât vreo câteva luni.

Probabil cel mai aşteptat dintre toate modelele de ceasuri inteligente care sunt aşteptate să fie lansate, produsul Google a fost zvonit în mai multe rânduri, însă până acum nu s-a concretizat nimic. Conform unor informaţii noi, compania Google prospectează deja piaţa furnizorilor de componente asiatici iar produsul ar putea fi lansat în câteva luni.

Aşa cum este de aşteptat, viitorul ceas va folosi platforma Android şi va folosi din plin Google Now, cunoscutul asistent personal care şi-a făcut apariţia odată cu versiunea 4.1 a sistemului de operare Google. Produsul va profita de controlul vocal şi de integrarea cu serviciile companiei din Google Now pentru a oferi un mod ceva mai natural de interacţiune, aşa cum am văzut deja în cazul ochelarilor Glass.

Se pare că viitorul ceas Google nu va fi un produs de sine-stătător, ci va necesita conectarea la un telefon sau o tabletă Android care va furniza conexiunea la internet. Sursele citate de WSJ afirmă că Google s-a străduit să optimizeze consumul energetic pentru a mări durata de viaţă a bateriei interne, o problemă care afectează produsele contemporane, însă dincolo de această declaraţie generică nu există nici un fel de alte detalii despre aspectele concrete ale viitorului produs.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News