Cele mai performante căști cu ANC din 2022

31.12.2022
Cele mai performante căști cu ANC din 2022

Piața de căști cu ANC este inundată de multe modele, în special în zona true wireless, unde toate brand-urile, mici sau mari, oferă o multitudine de modele la toate prețurile posibile. Totuși, există în fiecare an câteva modele de referință, de la companiile care împing, de obicei, industria înainte. De asemenea, pentru că nu am testat foarte multe căști de tip „over ear”, am inclus pe această listă și un model de acest gen, unul dintre cele mai bune din piață.

AirPods Pro 2

Apple a inventat practic piața de căști true wireless și părea în ultimii câțiva ani că s-a culcat pe o ureche, în urma succesului seriei de produse AirPods. Se pare însă că Apple nu a abandonat cercetarea și dezvoltarea în acest domeniu, ci a așteptat momentul oportun pentru a lansa o pereche nouă de căști premium.

AirPods Pro 2

În 2022 am primit noile AirPods Pro 2, cu procesare a sunetului avansată, în special în zona anulării de zgomot. Pe lângă faptul că anularea este acum mai eficientă, și modul de transparență include niște funcții noi, care pot spori confortul. De exemplu, sunetele foarte puternice pot fi normalizate în timp real, pentru a te putea bucura de sunetul de calitate din căști în timp ce poți fi în continuare atent la sunetele din jur.

Nu în ultimul rând, calitatea audio a fost semnificativ îmbunătățită, există acum o opțiune de dopuri de silicon de mărimea XS pentru cei care nu puteau purta astfel de căști în trecut din cauza canalelor urehilor care erau prea mici. Nu în ultimul rând, cutia de încărcare este acum mai greu de pierdut și mai ușor de găsit, fiind echipată cu o agățătoare și cu difuzoare pentru funcția Find My.

Galaxy Buds2 Pro

Samsung demonstrează an de an că seria Galaxy Buds este una care oferă performanță ridicată la prețuri competitive. Buds2 Pro este însă una dintre cele mai bune perechi de căști de pe piață (review), indiferent de preț. Aceasta oferă unul dintre cele mai performante moduri de anulare a zgomotului ambiental, dar și un volum peste medie cu bas puternic.

Galaxy Buds2 Pro case open

La fel ca Apple însă, Samsung nu oferă toate funcțiile acestor căști decât pe dispozitivele proprii, deci redarea de sunet la calitatea cea mai înaltă nu funcționează decât pe modelele Galaxy din gamele S, Z și Note din generațiile recente. Totuși, chiar și cu un codec considerat inferior, aceste căști garantează un sunet foarte bun și chiar și o autonomie de top, fiind perfecte în special pentru călătorii cu avionul.

Sony WH-1000XM5

WH-1000XM5 de la Sony au reușit să perfecționeze această gamă de produse (review) de la Sony din punct de vedere al performanței oferite. Sunetul este foarte bine balansat, în special pentru cei care ascultă muzică cu bas puternic, cupele sunt confortabile pe termen lung, iar materialele din care căștile sunt construite sunt printre cele maibune din piață.

sony wh-1000xm5 handheld

Dacă ar fi de găsit un dezavantaj pentru aceste căști este faptul că nu pot fi pliate într-un mod în care să fie mai ușor de cărat într-un bagaj în călătorii. Modelele XM3 și 4 din trecut ofereau pliere avansată, însă probabil că aceea introducea și puncte sensibile în construcție.

Dacă sunteți în căutarea unei perechi de căști over-ear de calitate, există puține modele wireless în această zonă de preț mai performante sau mai confortabile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult