Cum arată noul Pixel Watch la interior. Unele componente nu pot fi înlocuite

20.10.2022
Cum arată noul Pixel Watch la interior. Unele componente nu pot fi înlocuite

Pârând mai degrabă inspirat de prima generație Apple Watch, noul Pixel Watch de la Google a câștigat aprecieri pentru designul exterior reușit, însă dezamăgește puțin prin compromisurile acceptate la interior.

Dezasamblat până la ultima componentă, Pixel Watch arată un design de forma unui puzzle, unde piesele aferente au fost înghesuite oriunde s-a găsit spațiu, recurgând pe alocuri la „improvitații”, cum a modelarea cadranului pentru fixare directă și apelarea la adezivi puternici, pentru fixare permanentă a componentelor care nu încap altfel.

Spre exemplu, deși este predispusă la uzură, rotița din dreapta ecranului este o componentă nedetașabilă, permanent fixată de cadranul metalic.

Nu tocmai ușoară, demontarea pornește cu extragerea capacului de la partea din spate, fixat doar mecanic, fără a recurge la adezivi, Mai departe, găsim un acumulator care ocupă mai tot spațiul ce ar putea fi rezerva, în mod rezonabil, acestui scop.

Printre puținele lucruri pozitive ce ar putea fi spuse despre asamblarea bazată pe folosirea de adezivi este că inginerii Google au selectat o formulă „mai deosebită”, adezivul folosit nelăsând reziduuri dificil de îndepărtat Astfel, reparațiile sunt oarecum accesibile, atât timp cât ai acces la piesele de schimb necesare.

Cert este că Pixel Watch nu este un produs inovator până la capăt, designul păstrând destule asemănări cu produsele competiție, inclusiv cele furnizate de Apple.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult