Dlodlo V1: primii „ochelari” pentru realitate virtuală

11.08.2016
Dlodlo V1: primii „ochelari” pentru realitate virtuală

Dispozitivele pentru realitate virtuală abia încep să ajungâ în mânile publicului larg, însă nu foarte mulţi sunt mulţumiţi de forma acestora. În general, headset-urile VR sunt cutii mari şi uneori grele care sunt ataşate de capul utilizatorilor cu ajutorul unor prinderi din material textil. Dlodlo V1 VR doreşte însă să ofere o alternativă mai confortabilă şi mai arătoasă, folosind clasica formă a unei perechi de ochelari de soare.

Compania Dlodlo (se citeşte dwo-dwo) din China a prezentat acest concept de dispozitiv pentru realitate virtuală în primăvara acestui an şi a anunţat că primele unităţi vor fi livrate foarte curând către dezvoltatorii de aplicaţii. Acesta ar putea fi primul headset VR uşor de folosit şi de transportat, cântărind doar 88 de grame. În ciuda dimensiunilor reduse, performanţa acestui dispozitiv nu are de suferit, putând concura chiar şi cu alte dispozitive high-end precum Oculus Rift şi HTC Vive.

Dlodlo V1 VR vine echipat cu două display-uri care afişează rezoluţia 1200 x 1200 pixeli la 90 Hz. Având display-uri dedicate, acest dispozitiv va fi probabil orientat către utilizatorii de PC-uri. Cel mai mult ar conta preţul în lupta pentru acest segment de piaţă, întrucât cele două alternative disponibile în acest moment sunt foarte scumpe, însă Dlodlo va fi disponibil pentru dezvoltatori la preţul de 559$. Acest preţ acoperă însă doar ochelarii, fără alte accesorii precum dispozitive de control sau senzori.

Noul Dlodlo V1 va ajunge în mâinile dezvoltatorilor interesaţi în această toamnă. Versiunea finală pentru consumatori va fi lansată cel mai probabil anul viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult