Fossil Q Control, un smartwatch care poate fi controlat fără să atingi ecranul

Fossil Q Control, un smartwatch care poate fi controlat fără să atingi ecranul

Parte din gama Q line a celebrului producător specializat în ceasuri de lux, Fossil Q Control este un smartwatch mai puţin obişnuit, care permite navigarea interfeţei Android Wear 2.0 folosind mişcări circulare aplicate pe cadranul sensibil la atingere.

Fossil Q Control se prezintă într-o carcasă elegantă cu cadran circular de 45 mm diametru, rezistentă la apă şi cuplată unei curele ajustabile cu lăţime de 20 mm. Designul minimalist dar surprinzător de elegant prevede doar un singur buton în dreapta ecranului.

Sub ecranul OLED color de formă circulară, Fossil Q Control ascunde o configuraţie motorizată de chipsetul Snapdragon Wear 2100, ajutat cu 768MB memorie RAM. Sistemul de operare Android Wear 2.0 este găzduit în memoria internă de 4GB. Lista dotărilor este completată cu senzor de puls la partea inferioară, conectivitate Bluetooth.

Printre aplicaţiile disponibile  se numără Google Maps, comandă vocală, meniu de apelare, media player, mesagerie text şi email, notificări, monitorizare puls, calendar, alarmă, şi fitness tracker.

Fossil a gândit o interfaţă care pune în valoare forma circulară a cadranului, folosit pentru derularea listelor de meniuri. Singurul buton prevăzut în lateral ia rolul de tastă OK. Desigur, pentru operaţiuni mai complexe în aplicaţiile Android Wear avem la dispoziţie şi interfaţa touch a ecranului.

Brand premium, Fossil oferă smartwatch-ul Q Control la un preţ care nu trădează aşteptările fanilor, de 275 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult