FreeBuds Studio: primele imagini cu noile căști premium cu ANC de la Huawei

18.10.2020
FreeBuds Studio: primele imagini cu noile căști premium cu ANC de la Huawei

Huawei pare să se extindă cu producția de produse și pe piața de căști wireless premium, pe care Sony și Bose sunt cam singurii jucători importanți. Compania plănuiește să dezvăluie alături de noua generație de smartphone-uri Huawei Mate 40 și o nouă pereche de căști numită FreeBuds Studio. Primele fotografii cu aceasta sugerează că este vorba despre căști over-ear cu anulare activă a zgomotului de fundal, care vor ajunge pe piață la un preț nu foarte mic.

FreeBuds Studio va concura în piață cu modelele premium de la Sony și Bose

Se zvonește că și Apple pregătește o astfel de pereche de căști sub brandul propriu, numită AirPods Studio, pe lângă modelele Beats pe care le vinde deja. Totuși, Huawei va veni cu aceste căști înaintea Apple pe piață, întrucât sunt programate să fie prezentate oficial pe 22 octombrie. WinFuture pare să aibă toate detaliile despre ele, ca de obicei, iar ceea ce vor oferi aceste căști par să fie cam aceleași capabilități pe care le promit și modele de la Sony precum WH-1000XM4 și Bose 700.

FreeBuds Studio de la Huawei vor beneficia de difuzoare dinamice mari, cu diametru de 40mm, iar la interior va fi integrat un cip HiSilicon Kirin A1, același care se găsește și pe căștile FreeBuds Pro. Acesta va asigura o anulare activă a zgomotului ambiental (ANC), cât și conectivitatea cu dispozitivele prin Bluetooth.

La interior va fi integrat un acumulator de 410 mAh, care ar putea asigura 20 de ore de redare de muzică și 15 ore de apeluri, în condiții ideale, probabil fără ANC. Cu ANC activ, autonomia ar putea scădea sub aceste valori. Căștile se încarcă printr-un port USB-C, și vor beneficia de Bluetooth 5.2.

Toate acestea vin însă la prețuri chiar mai mari decât ale concurenței. Huawei va pune FreeBuds Studio la 400 euro pe piață, ceea ce este un preț foarte mare, având în vedere că vorbim despre un jucător nou în piață. Având în vedere că modelele Sony și Bose se găsesc de multe ori la prețuri mai mici de 350 de euro la reducere, probabil că și Huawei va oferi reduceri de preț destul de mari pentru a atrage vânzări.

sursa: WinFuture

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult