Apple a dezvăluit data de lansare pentru iPhone 12. Anunțul va avea loc în cadrul evenimentului „Hi, Speed”

06.10.2020
Apple a dezvăluit data de lansare pentru iPhone 12. Anunțul va avea loc în cadrul evenimentului „Hi, Speed”

Apple a ținut luna trecută un eveniment numit Time Flies luna trecută și inițial am crezut că va fi dedicat modelelor iPhone 12, însă s-a dovedit a fi un eveniment pentru lansarea Apple Watch și noilor modele iPad. Ei bine, astăzi, în sfârșit, Apple a confirmat evenimentul „Hi, Speed”, unde vom vedea cele patru noi smartphone-uri și, cel mai probabil, primele computere Mac echipate cu procesoare Apple Silicon, cât și alte noi accesorii.

Când va avea loc lansarea iPhone 12

Data oficială anunțată de către Apple pentru evenimentul „Hi, Speed” este 13 octombrie la ora 20:00 a României. Evenimentul va avea loc exclusiv online și va fi ținut din nou de la sediul companiei, din Apple Park. Acesta ar fi cel de-al treilea eveniment online de la Apple, după WWDC 2020 și evenimentul Time Flies de luna trecută.

hi, speed

Ce lansează Apple în cadrul evenimentului Hi, Speed

iPhone 12

Cele mai importante produse pe care Apple le va lansa în cadrul acestui eveniment sunt cele patru modele iPhone 12. Zvonurile și surse de încredere din industrie au dezvăluit încă de la începutul anului că Apple va lansa anul acesta patru modele de smartphone-uri noi, toate echipate cu ecrane OLED și cu antene 5G, de altfel primele compatibile cu acest standard de conectivitate.

Telefoanele Apple vor fi iPhone 12 Mini, cu ecran de 5,4”, iPhone 12, cu ecran de 6,1”, iPhone 12 Pro, tot cu ecran de 6,1” și în cele din urmă iPhone 12 Pro Max cu ecran de 6,7”. Diferențele între modele standard și cele Pro vor fi multiple. Sistemele de cameră vor folosi trei senzori și obiective pe cele de top, în timp ce un senzor LiDAR va putea oferi detecție a obiectelor în trei dimensiuni. Desigur, materialele vor fi diferite, iPhone 12 Mini și iPhone 12 urmând a fi construite din aluminiu, în timp ce variantele Pro din oțel.

iphone 12

Toate cele patru smartphone-uri sunt așteptate cu o formă nouă, cu margini drepte, nu rotunjite. De asemenea, aceste modele sunt așteptate fără accesorii în pachet. Singurul lucru pe lângă telefon din cutie ar putea fi un cablu Lightning – to – USB-C cu înveliș textil. Prețurile ar putea porni de la 650 dolari americani pentru iPhone 12 Mini cu 64 GB stocare, în timp ce modelul iPhone 12 Pro Max ar putea ajunge la 1.400 dolari în varianta cu 512 GB.

MacBook cu Apple Silicon

Primul laptop echipat cu procesor Apple Silicon va fi un MacBook din gama standard, de bază. Seria MacBook cu ecran de 12” a ieșit de pe piață în urmă cu câțiva ani, după ce procesoarele Intel Core M s-au dovedit a fi insuficiente pentru nevoile utilizatorilor, în timp ce MacBook Air nu era cu mult mai mare sau mai greu și oferea performanță superioară.

macbook 12

Noul laptop ar trebui să fie echipat cu un procesor Apple ARM, care ar trebui să ofere performanță superioară, cât și autonomie ridicată față de modelele precedente. Probabil că Apple nu va face trecerea la noua arhitectură și pe modelele MacBook Pro sau Air încă de la început. Compania a anunțat că perioada de tranziție la ARM va dura cel puțin doi ani, deci probabil că majoritatea computerelor Apple vor fi actualizate cu hardware nou anul viitor.

Noi accesorii AirTags, căști AirPods și boxe HomePod

Există zvonuri despre noi tipuri de accesorii Apple încă de anul trecut, iar aceste zvonuri se dovedesc de obicei a fi reale. Există multe dovezi chiar și în codul sistemelor de operare Apple că vor fi lansate AirTags, dispozitive inteligente de localizare ale altor obiecte, precum produsele de la Tile. De asemenea, există din ce în ce mai multe dovezi că Apple lucrează la căști și boxe noi.

De altfel, compania a scos de pe rafturile Apple Store toate produsele audio de la companii precum Bose, Logitech și Sonos, cel mai probabil în așteptarea lansării alternativelor proprii la acestea. Se zvonește de mult că Apple lucrează la o pereche de căști AirPods Studio, cât și boxe noi din gama HomePod, mai mici și mai ieftine. Acestea ar completa oferta de soluții audio de la Apple din gama Beats.

airpods studio

Rămâne de văzut dacă Apple va lansa cu adevărat toate aceste dispozitive și accesorii, sau dacă va păstra câteva pentru alte evenimente.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult