Gear VR: primele detalii şi imagini cu casca de realitate virtuală de la Samsung

09.07.2014
Gear VR: primele detalii şi imagini cu casca de realitate virtuală de la Samsung

Atenţia de care s-a bucurat Oculus Rift pare să fi renăscut interesul pentru echipamentele de realitate virtuală, deoarece Sony a prezentat deja Project Morpheus, iar Samsung se pare că se pregăteşte pentru un pas similar. Zvonit încă din luna mai a acestui an, viitorul Gear VR a apărut într-o primă imagine şi se pare că se pregăteşte pentru un debut în cadrul IFA Berlin 2014.

Dezvoltată în colaborare cu echipa care a pus la punct tehnologia Oculus VR, viitoarea cască virtuală de la Samsung va primi numele Gear VR şi va fi un accesoriu pentru telefoanele şi tabletele fabricate de sud-coreeni.

Conform SamMobile, care a intrat şi în posesia primei imagini cu viitoarea cască de realitate virtuală de la Samsung, echipamentul nu va fi tot atât de complex ca soluţiile tradiţionale VR. Samsung Gear VR se va conecta la un telefon sau o tabletă Samsung prin intermediul unui cablu USB 3.0 şi va folosi senzorii de mişcare din acestea pentru control. Sursele SamMobile afirmă că eliminarea conexiunilor wireless şi a senzorilor permite atingerea unui cost de producţie ceva mai scăzut, fără a dezvălui însă vreo indiciu despre preţul viitorului produs.

Gear VR va folosi ecrane AMOLED şi va putea fi folosit atât pentru jocuri sau aplicaţii 3D, cât şi pentru produsele de realitate augmentată care folosesc camera foto din telefon sau tabletă. Conform noilor zvonuri, camera foto principală din telefon sau tabletă va fi folosită şi ca sistem de siguranţă, utilizatorii dezorientaţi putând apela uşor la aceasta pentru revenirea din lumea vrtuală la imaginea mediului ambiant real din jurul lor.

La fel ca în cazul accesoriilor Gear, aplicaţiile care vor pune în valoarea tehnologia din noul produs Samsung vor fi oferite într-un magazin digital dedicat. SamMobile afirmă că produsul Gear VR va vedea lumina zilei în cadrul evenimentului IFA Berlin 2014 şi va fi prezentat împreună cu viitorul telefon-gigant Galaxy Note 4.     

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News