Genius Maurus + GX-Speed – accesorii de gaming pentru bugete mici

13.10.2012
Genius Maurus + GX-Speed - accesorii de gaming pentru bugete mici

Genius Maurus este un mouse de gaming simplu şi elegant, oferit la un preţ accesibil. Pentru o experienţă completă avem şi accesoriul GX-Speed, un mouse pad confortabil şi spaţios.

Genius Maurus - mouse de gaming cu preţ accesibil

Descriere

Genius Maurus se prezintă într-o carcasă cu formă ergonomică şi greutate redusă, potrivită pentru cei cu palme înguste şi utilizatori care preferă controlul cu ajutorul degetelor, fără a sprijinii întreaga palmă pe corpul acestuia.

Partea superioară a carcasei este confecţionată din plastic negru-lucios, plăcut la atingere, în timp ce baza modelată pentru a susţine getul arătător, respectiv degetul mic de la mână, este acoperită cu un finisaj cauciucat rezistent la alunecare şi urme de murdărire. Pentru un efect vizual mai deosebit, logo-ul GX Gaming aplicat în partea superioară şi rotiţa de scroll modelată din silicon alb sunt evidenţiate cu lumină, ce pâlpâie discret în timpul funcţionării.

Genius Maurus - mouse optic cu 5 butoane

În privinţa butoanelor opţiunile sunt limitate. Practic, avem de-a face cu un mouse clasic cu trei butoane şi rotiţă de scroll, ce oferă în plus două butoane cu funcţie back/forward, poziţionate pe laturi opuse ale carcasei.

Conexiunea cu PC-ul este asigurată prin interfaţă USB 2.0, folosind un cablu de 1.8 metri securizat cu manşon din nailon, flexibil şi rezistent la întindere sau lovire.

Fiind lipsit de opţiuni avansate de personalizare, Genius Maurus poate fi utilizat fără instalarea de software adiţional, detectarea fiind realizată automat de către sistemul de operare.

Mouse pad-ul Genius GX-Speed

Pentru un plus de confort, Genius ne oferă şi mouse pad-ul GX-Speed – un accesoriu de gaming optimizat pentru rezistenţă minimă la alunecare şi recomandat pentru genul RTS şi MMORPG, unde suprafaţa de 32×23 cm va oferi suficient spaţiu de manevră.

Performanţe şi impresii

Genius Maurus este echipat cu un senzor de 3500 dpi, ce funcţionează cu ajutorul unui LED cu lumină roşie. Combinat cu baza stabilă şi greutatea redusă a carcasei, senzorul oferit permite gesturi rapide şi precise, fiind potrivit atât pentru operaţiunile repetitive din jocuri de stategie, dar şi manevre de fineţe în jocuri FPS, unde timpul de reacţie cât mai mic şi precizia senzorului optic sunt esenţiale pentru obţinerea rezultatelor dorite. De mare ajutor pentru asta este şi mouse pad-ul GX-Speed, ce face o pereche perfectă cu mouse-ul Genius Maurus.

Genius Maurus - senzor optic de 3500 DPI

Folosit pentru activităţi office şi navigare pe internet, Genius Maurus pare o alegere mai puţin inspirată. Butoanele înainte-înapoi sunt plasate în locaţii incomode şi sunt dificil de apăsat (mai ales cel din dreapta), iar cele pentru click stânga/dreapta sunt puţin zgomotoase la apăsare. Derularea documentelor nu pune probleme, rotiţa de scroll având aderenţă şi precizie bună, fără zgomot excesiv la acţionare.

Concluzie

Mouse-ul Genius Maurus şi game pad-ul GX-Speed fac o pereche interesantă, ce merită luată în considerare de pasionaţii de jocuri PC cu bugete reduse.

Sigur, mouse-ul putea avea mai multe butoane, eventual programabile, iar senzaţia inconfundabilă dată de greutatea mărită şi construcţia solidă a unui mouse de gaming consacrat cam lipseşte la acest model. Pentru preţul plătit primim însă un mouse precis şi confortabil de utilizat, care punctează destul de bine şi la capitolul estetică.

Genius Maurus - mouse de gaming cu conexiune USB 3.0

Mouse-ul Genius Maurus poate fi achiziţionat la un preţ de aproximativ 110 Lei, la care se adaugă încă 40 Lei pentru mouse pad-ul Genius GX-Speed.

Părţi pozitive

design atrăgător
sensibilitate bună
cablu rezistent şi suficient de lung

Părţi negative

doar două butoane suplimentare

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video