Go4News: SanDisk a prezentat cardul SD cu capacitate de 1 TB

21.09.2016

SanDisk a prezentat un prototip de card SD care poate stoca 1 TB de date. În timp ce majoritatea smartphone-urilor ajung la maximum 256 GB spaţiu de stocare intern, iar laptop-urile folosesc SSD-uri de dimensiuni mult mai mari (şi probabil unităţi mult mai scumpe) pentru a atinge această capacitate, noul card SDXC de la SanDisk este de mărime normală şi este compatibil cu dispozitivele deja existente.

În timp ce un astfel de card ar putea fi folosit pentru a upgrada capacitatea de stocare de pe un laptop prin simpla introducere a sa în locaşul dedicat, compania priveşte mai degrabă spre piaţa de fotografi şi videografi. Acum că filmările în rezoluţie 4K încep să devină populare, iar într-un viitor nu foarte îndepărtat vom începe să privim spre 8K, iar conţinutul video la 360 de grade nu sunt tocmai mici ca dimensiune, este necesar un suport fizic pe care să poţi înregistra materialele. 

În urmă cu doi ani SanDisk prezenta cardul SD de 512 GB, ceea ce sugerează că în doar doi ani, compania a reuşit să dubleze densitatea acestuia. Probabil că peste încă doi ani vom putea păstra chiar 2 TB de date pe un card SD, sau pe un nou format de stocare portabilă precum noile unităţi UFS de la Samsung. Având în vedere că cardul de 1 TB de la SanDisk este însă un simplu prototip, probabil că abia anul viitor va ajunge pe piaţă, la un preţ care cu siguranţă va fi ridicat la început. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult