Google a lansat două modele noi de Chromecast: pentru filme şi pentru muzică

30.09.2015
Google a lansat două modele noi de Chromecast: pentru filme şi pentru muzică

Dispozitivele Nexus 6P şi Nexus 5X au fost cu siguranţă cele mai importante produse anunţate de către Google, însă şi cele două noi modele de Chromecast au primit o atenţie deosebită. După succesul dispozitivului original, Google încearcă să dezvolte conceptul Chromecast şi mai mult, aducând şi muzica în prim plan, alături de serviciile de streaming video. Astfel, am primit două noi modele Chromecast: unul pentru televizoare şi unul pentru boxe.

Deşi nu l-a numit Chromecast 2, Google a realizat un nou dispozitiv care se conectează la televizor pentru a oferi acces uşor la streaming de clipuri de pe internet, la afişarea conţinutului de pe telefoane şi tablete, cât şi la afişarea jocurilor video de Android. Noul model a primit un design nou, fiind acum integrat într-o carcasă circulară din care iese un cablu HDMI. Acesta se alimentează în continuare de la o mufă micro-USB, însă include hardware îmbunătăţit, beneficiind acum de WiFi 802.11ac. Pe partea software, Google a implementat funcţia Fast Play, care încarcă în fundal o parte din clipul pe care urmează să îl redai de pe un serviciu online, pentru ca atunci când apeşi pe butonul „play”, acesta să pornească imediat.

Alături de noul Chromecast, compania a prezentat şi Chromecast Audio. Acesta este tot un dispozitiv pe care poţi transmite semnal wireless, însă dedicat redării audio pe boxe. Designul acestui Chromecast nu este foarte diferit faţă de cel pentru televizoare, însă vine cu un cablu jack de 3,5 mm în locul unui HDMI. Alimentarea se face tot prin intermediul unei mufe micro-USB şi integrează tot WiFi la 2,4 şi 5.0 GHz 802.11ac. Astfel, poţi reda muzica preferată de pe orice dispozitiv din casă pe sistemul audio conectat la Chromecast Audio, fără a fi necesar un televizor sau un computer.

Ambele modele se vând la preţul de 35 de dolari şi sunt disponibile pentru comandă în Statele Unite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult