Google pregăteşte lansarea unui nou Chromecast

Google pregăteşte lansarea unui nou Chromecast

Google a inventat conceptul de dispozitive HDMI care se conectează la un televizor cu ajutorul lui Chromecast, iar nicio altă companie nu a reuşit să întreacă popularitatea acestuia. Deşi există multe alternative pe piaţă, multe dintre ele mai performante, probabil că cei interesaţi de un astfel de produs ar face bine să amâne cumpărarea câteva săptămâni, întrucât Google ar putea anunţa la sfârşitul lunii septembrie cea de-a doua generaţie de Chromecast.

Conform 9to5Google, noul Chromecast va renunţa la forma de stick şi va deveni un dispozitiv circular. Nu este clar dacă acesta se va conecta direct la HDMI sau va necesita un cablu, însă acesta va oferi funcţii mai avansate decât predecesorul său. În primul rând, acesta va dispune de conectivitate WiFi 802.11 ac, pentru a putea reda fluxuri video la calitate mai înaltă din reţea sau de pe internet, va dispune de funcţia „Fast Play”, care va oferi conectivitate mai rapidă la sursele de redare şi va oferi funcţionalitatea Chromecast Audio, care va reda sunetul pe difuzoare auxiliare prin intermediul unui cablu.

Odată cu anunţul noului Chromecast, se zvoneşte că vom auzi detalii despre compatibilitate cu Spotify. Zvonurile spun că evenimentul dedicat dispozitivelor Google Nexus de pe 29 septembrie va fi locul în care vom vedea şi noul accesoriu pentru televizoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult