Google ar putea lansa o alternativă AirTag pentru utilizatorii de Android

17.01.2023
Google ar putea lansa o alternativă AirTag pentru utilizatorii de Android

După ce mai întâi a confirmat că va adăuga suport nativ pentru detectarea AirTag și a altor trackere bluetooth care ar putea fi folosite în mod abuziv, Google pare că dezvoltă și o alternativă proprie pentru tag-urile bluetooth oferite deja de Apple, Samsung sau Tile.

Zvonul apărut pe Twitter și preluat pe forumul XDA Developers provine dintr-o sursă cu reputație, indicând că dispozitivul creat de echipa Google Nest se află deja la stadiul de prototip, urmând să fie preluat de o altă divizie și eventual lansat sub un alt brand Google (ex. Pixel).

Cel mai probabil, alternativa AirTag pentru utilizatorii de Android va fi anunțată cu ocazia conferinței Google I/O programată pentru luna mai. Din păcate, exceptând pregătirea în mai multe variate de culoare și folosirea unei metode de localizare Bluetooth similară altor soluții deja existente pe piață, nu sunt cunoscute prea multe detalii de ordin tehnic. Aflăm totuși că viitoarele tag-uri suportă atât protocolul Bluetooth Low Energy dar și alternativa UWB (ultra-wide band), includ difuzor care poate fi declanșat de la distanță și anumite funcții care ar trebui să împiedice folosirea în mod abuziv.

Probabil că noul tracker Google/Pixel va avea o acoperire similară AirTag, Google și Apple având deja negociată o înțelegere care permite folosirea telefoanelor Android pentru localizare AirTag. Așa că este plauzibil ca beneficiile să fie reciproce, Apple deschizând ecosistemul iOS și pentru localizarea tag-urilor promovate de Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult