Google ar putea lansa Pixel Watch în 2022

03.12.2021
Google ar putea lansa Pixel Watch în 2022

Pixel Watch este subiect de zvonuri încă din 2016, dar se pare că 2022 este anul în care Google va da un răspuns pe măsura competiției oferită de Samsung.

Deși este dezvoltatorul Android Wear, platformă pe care o deține încă din anul 2014, Google încă nu are în portofoliu și un smartwatch cu care să-i demonstreze în mod oficial capabilitățile. Aparent, compania a ratat în această toamnă momentul ideal pentru un astfel de anunț, dezvăluind seria Pixel 6 fără compania unui smartwatch care să reprezinte un model de referinţă pentru ceilalţi producători.

Însă potrivit ultimelor zvonuri, un astfel de gadget chiar există și este dezvoltat sub numele de cod ”Rohan”, de același grup de ingineri care au creat și ultimul telefon Pixel. Aparent, Google nu se folosește în mod direct de experiența inginerilor Fitbit, producătorul de accesorii pentru fitness pe care l-a achiziționat în prima parte a cestui an pentru suma de 2.1 miliarde dolari. În schimb, Pixel Watch pare că va avea un design și capabilități hardware armonizate cu actuala serie Pixel 6, tehnologiile Fitbit apărând acolo unde pot avea cel mai mare impact, în pachetul software și cel de senzori.

Creat pentru a concura Apple Watch, noul smartwatch va încorpora cel puțin funcționalitatea de bază a accesoriilor Fitbit, dar va fi considerabil mai scump decât un accesoriu dedicat pentru fitness. În schimb, rolul său este de a arăta atât consumatorilor dar și partenerilor hardware tot ce are mai bun de oferit platforma software dezvoltată de Google.

Potrivit informațiilor obținute din surse apropiate companiei, Pixel Watch va avea funcții de bază pentru fitness tracking, cum ar fi monitor pentru puls și numărarea pașilor. De asemenea, Google lucrează și la integrarea Fitbit cu o revizie WearOS identificată cu numele de cod Nightlight, ce va fi prezentată odată cu noul smartwatch.

Momentan, Google lucrează la perfecționarea Wear OS 3, cea mai nouă revizie a platformei sale pentru dispozitive de purtat, dezvoltată în parteneriat cu Samsung prin integrarea fostei platforme rivale Tizen.

Aparent, în anul 2017 Google a fost la un pas să promoveze sub propriul brand Pixel un smartwatch dezvoltat de partenerul LG, dar șeful diviziei hardware Rick Osterloh a respins acest plan în ultima clipă, pe motiv că produsul ”nu arăta ca și cum ar aparține familiei Pixel. Lansate în cele din urmă fără susținerea Google, cele două produse-candidat, LG Watch Sport și LG Watch Style, au trecut în mare parte neobservate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult