Google Assistant va ajunge în curând pe dispozitivele Fitbit

12.06.2020
Google Assistant va ajunge în curând pe dispozitivele Fitbit

Google va introduce asistentul vocal Google Assistant pe dispozitivele Fitbit compatibile. Gigantul a cumpărat la sfârșitul anului trecut producătorul de ceasuri inteligente și brățări de fitness pentru 2,1 miliarde de dolari.

Astfel, Fitbit OS va deveni al doilea sistem de operare pentru dispozitive purtabile care primește Google Assistant, după Wear OS.

Ceasurile inteligente Versa 2 dispun de un asistent vocal, dar acesta este Alexa, produs de compania rivală Amazon.

Faptul că Google Assistant va ajunge pe dispozitivele Fitbit a fost descoperit de jurnaliștii de la 9to5google.com, care au analizat codul aplicației oficiale a companiei.

Alexa rămâne

Se pare că suportul pentru Alexa nu va fi eliminat de Google. Utilizatorii vor putea alege ce asistent vocal doresc să folosească, dar cele două servicii nu vor funcționa în același timp.

Nu este exclus ca suportul pentru Assistant să fie pregătit pentru un model viitor de dispozitiv Fitbit.

Mai multe servicii Google nu au ajuns în ecosistemul Fitbit deoarece achiziția nu a primit încă undă verde de la autoritățile antitrust.

Anul trecut au fost livrate 336,5 milioane de dispozitive purtabile (raportul include și căștile true wireless, precum AirPods). Fitbit a avut o cotă de piață de 6%, potrivit firmei de cercetare IDC. Liderul pieței a fost Apple, cu 43,4 milioane de dispozitive vândute. Podiumul a fost întregit de Xiaomi (care produce cea mai populară brățară de fitness din lume, Mi Band) și Samsung.

Xiaomi tocmai a lansat Mi Band 5, care vine cu ecran mai mare și un nou tip de încărcător.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult