Google lucrează la o nouă boxă inteligentă Nest. Ne arată design-ul, fără alte detalii

10.07.2020
Google lucrează la o nouă boxă inteligentă Nest. Ne arată design-ul, fără alte detalii

Google a confirmat faptul că lucrează la o nouă boxă inteligentă din gama Nest. Aceasta va înlocui probabil modelul Google Home standard, fiind ceva mai mare decât modelul Nest Mini din prezent, lansat de curând. Momentan nu avem foarte multe detalii despre capabilitățile noi pe care aceasta le-ar putea avea, însă putem să vedem noul design din fotografia și clipul video scurt pe care Google le-a prezentat în mod oficial.

Noua boxă Google Nest are un design diferit

În timp ce Google Nest Mini beneficiază de un design aproape identic cu cel al predecesorului său, Google Home Mini, noua boxă va merge într-o direcție diferită. Google Home semăna mai degrabă cu o veioză sau cu o vază, fiind ușor astfel de integrat într-o sufragerie. Noua boxă Google Nest este ceva mai diferită, fiind de formă paralelipipedică cu margini rotunjite și „îmbrăcată” complet într-un material textil. Această caracteristică am mai văzut-o atât pe Google Nest Mini, cât și pe Apple HomePod.

Modelul prezentat în fotografia de mai sus este de culoare albastră, însă în clipul video publicat de companie apare și o versiune roz (video disponibil pe The Verge). Aceste culori au mai fost folosite de Google în realizarea diverselor  dispozitive din trecut, deci nu sunt tocmai surprinzătoare.

Google a decis să arate aceste imagini după ce boxa Nest a fost depistată în baza de date FCC, agenția americană care aprobă dispozitivele pentru vânzare pe teritoriul țării. Google spune că această boxă a fost rezultatul eforturilor echipei sale din perioada în care membrii săi au lucrat de acasă și că acesta ar fi primul dispozitiv dezvoltat în acest fel.

Compania nu pare să se grăbească însă să anunțe sau să lanseze acest produs. Probabil că Google se pregătește de un eveniment de lansare online totuși. În ultimele câteva luni au fost depistate online atât detalii despre un nou dispozitiv Chromecast cu Android, cât și Pixel 4a, mult-așteptatul telefon mid-range de la Google. Momentan nu știm când are de gând Google să ofere detalii oficiale despre toate acestea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult