Google şi LG pregătesc lansarea primului smartwatch Nexus

Google şi LG pregătesc lansarea primului smartwatch Nexus

Oferta de produse Google Nexus va include  în această vară şi un smartwatch, produs de LG şi motorizat de un OS dezvoltat de Google.

Chiar dacă a ratat expoziţia de la Barcelona, Google îşi va dezvălui în scurt timp planurile pentru noul OS rezervat dispozitivelor smartwatch. Probabil, evenimentul aşteptat pentru luna martie va lua forma unei prezentări pe blog-ul companiei, cu rolul de expune conceptele şi ideile care stau la baza produsului ce va fi lansat în perioada verii.

Google şi LG pregătesc lansarea primului smartwatch Nexus

Noul smartwatch LG Nexus va avea prezentarea oficială în luna iunie, la conferinţa Google I/O. Urmând tiparul specific lansărilor de produse Nexus, Google va controla în detaliu toate aspectele evenimentului de lansare, expunând atât partea de software cât şi cea de hardware, lăsând rolul jucat de partenerul LG pe plan secund.

Intrat târziu în joc, Google are nevoie să-şi facă simţită prezenţa în piaţa dispozitivelor smartwatch, estimată să ajungă la o valoare de 19 miliarde dolari până în anul 2018. Cât despre noul OS, acesta îşi bazează mare parte din funcţionalitate pe asistentul cu comandă vocală Google Now, întâlnit deja la ochelarii Google Glass, unde asigură funcţiile de bază ale dispozitivului.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult