Google și Samsonite au lansat Konnect-i, un rucsac smart

06.10.2020
Google și Samsonite au lansat Konnect-i, un rucsac smart

Google și Samsonite au lansat Konnect-i, un rucsac, în cadrul Proiectului Jacquard, bazat pe material inteligent, care poate primi comenzi prin atingere.

Samsonite Konnect-i este un rucsac smart care costă 200 de dolari în versiunea Slim și 220 de dolari în cea Standard. Diferența dintre cele două modele o reprezintă modul în care este poziționat fermoarul de la buzunarul exterior: la Slim sunt două fermoare verticale, iar la Standard unul orizontal.

Dispozitivul poate găzui laptopuri cu diagonală maximă de 15,6” și cântărește mai puțin de 2,3 kilograme gol.

Citește și: Google Maps Live View, aplicația pentru navigare GPS în modul Street View, primește îmbunătățiri

Samsonite Konnect-i primește comenzi prin intermediul materialului sensibil la atingere de pe curele. Sistemul este controlat de un mic dispozitiv care se încarcă prin intermediul unui port mini-USB. Acesta mai dispune de un mic LED pentru notificări și de un motor pentru vibrații. Despre LED, Google spune că este util noaptea, pentru ca purtătorul să fie văzut de vehicule, sau când acesta se află într-o mulțime.

Numărul de gesturi acceptate de rucsac este limitat. Utilizatorul poate face glisare în sus, glisare în jos și dublă atingere rapidă. Aceste trei gesturi pot fi personalizate din aplicația dedicată. De exemplu, atingerea rapidă de două ori poate schimba melodia rulată pe telefon, iar glisarea în sus poate declanșa camera pentru selfie-uri.

Acesta este al patrulea produs din Programul Jacquard. Google a mai lansat produse în parteneriat cu Levi’s, Adidas și Saint Laurent.

Foto: Samsonite

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult