Google Time – un concept frumos pentru un ceas satelit

Google Time - un concept frumos pentru un ceas satelit

Ceasul este considerat de mult timp un accesoriu satelit pentru smartphone. La început a fost o singură linie de text şi o conexiune Bluetooth care te anunţa când primei un apel, un SMS sau un email. Între timp, ceasul a primit un ecran LCD color şi poate avea funcţionalităţi similare telefonului mobil. Din păcate, aceste dispozitive nu au fost îmbrăţişate de toţi producătorii de telefoane mobile, aşa că numărul celor disponibile pe piaţă este foarte scăzut.

Conceptul Google Timp - un ceas satelit pentru smartphone

Google Time este un concept de ceas inteligent. El nu va suplini smartphone-ul, ci va funcţiona împreună cu el, simplificând interacţiunea utilizatorului. Interfaţa propusă de designerul Adrina Maciburko este bazată pe cea a noului sistem de operare mobil Jelly Bean. Pentru că spaţiul nu permite amplasarea multor butoane virtuale, iar cele fizice ar afecta prea mult designul, controlul interfeţei se face prin gesturi. Cel mai plauzibil design este cel rectangular. Ecranul rotund, deşi a fost introdus cu mulţi ani în urmă, nu este popular la ora actuală şi ar fi probabil prea scump.

Conceptul Google Timp - control rapid prin gesturi

Google Time este un nume frumos pentru un concept curat, simplu şi atractiv. Nu cred însă că Google va prelua ideea şi va încerca să lanseze un astfel de dispozitiv. Piaţa pentru el nu este destul de mare. În plus, mulţi au renunţat la ceas de când au tot timpul în buzunar un telefon mobil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News