HTC anunță Vive Flow, o nouă cască VR care se conectează la smartphone

15.10.2021
HTC anunță Vive Flow, o nouă cască VR care se conectează la smartphone

Deși nu se mai regăsește printre brandurile smartphone de top, HTC continuă să aibă succes pe segmentul VR lansând noi produse interesante precum Vive Flow, un headset VR pentru posesorii de smartphone.

Cu un design ce aduce a ochelari de soare supradimensionați și greutate de 189 grame, Vive Flow promite să fie unul dintre cele mai confortabile headset-uri VR de până acum, pe care îl poți folosi și fără ajutorul unui PC.

Dispozitivul vine echipat cu două ecrane de rezoluție 1600×1600 pixeli și rată de refresh la 75 Hz, instalate la capătul unui vizor prevăzut cu sistem activ de ventilație, pentru împiedicarea transpirației și confort sporit la folosirea prelungită. Unghiul de vizibilitate este de până la 100°, iar claritatea imagini poate fi ajustată pentru fiecare ochi, folosind reglajul gradat aplicat pe cele două lentile. Experiența de utilizare este completată cu difuzoare stereo încorporate și microfon cu tehnologie noise canceling.

HTC Vive Flow dispune de 4GB memorie RAM și 64GB stocare internă pentru găzduirea locală a clipurilor video. Totuși, dispozitivul nu a fost proiectat pentru folosire stand-alone, acumulatorul încorporat oferind o autonomie de doar 5 minute, suficient cât să poți muta cablul USB-C de la o sursă de alimentare la alta (ex. între smartphone și power bank). În schimb, consumul de energie limitat la 7.5W permite alimentarea cu orice power bank sau smartphone prevăzut cu funcția reverse charging.

Designul Vive Flow nu prevede butoane fizice sau o telecomandă externă. În schimb, asocierea cu un smartphone permite ajustarea setărilor dintr-o aplicație dedicată, care oferă și un pointer/scroll pad virtual pentru interacțiune în modul VR.

Opțiunile de conectare suportate sunt Bluetooth 5.0, Wi-Fi și Miracast.

HTC a listat noul Vive Flow pentru precomandă la prețul de 499 dolari, cu livrare începând din luna noiembrie. Oferta include o husă pentru transport și acces la o selecție gratuită de conținut VR.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult