Huawei va lansa hardware VR pentru Daydream în 2016

23.05.2016
Huawei va lansa hardware VR pentru Daydream în 2016

Google a anunţat o nouă iniţiativă legată de realitatea virtuală la I/O 2016 numită Daydream. Noua platformă va încuraja dezvoltarea de hardware şi software pentru spaţiul VR, iar Huawei este primul partener care a confirmat suportul pentru aceasta. Compania chineză plănuieşte să realizeze un întreg ecosistem de dispozitive dedicate Daydream, care să fie completat de aplicaţii şi conţinut dedicat. Având în vedere că software-ul şi materialele video vor fi probabil livrate folosind servicii Google, acestea vor fi mai mult ca sigur deschise către oricare alte dispozitive compatibile.

Huawei a confirmat faptul că în 2016 va aduce pe piaţă telefoane, căşti şi telecomenzi compatibile cu platforma Daydream. Nu este însă clar dacă telefoanele deja lansate, precum flagship-ul P9 şi derivatele sale (P9 Lite, P9 Plus, Honor V8, etc.) vor putea fi folosite în VR cu compatibilitate Daydream, însă cu siguranţă tot ce se va lansa de acum înainte va fi realizat conform standardelor Google. Huawei este o companie cunoscută în principal pentru smartphone-urile sale şi echipamentele de reţelistică pe care le produce, însă nu foarte mult pe piaţa de accesorii precum căşti şi telecomenzi.

Se pare că pe lângă dispozitive bazate pe chipset-urile HiSilicon Kirin, dezvoltate în fabricile proprii, Huawei va dezvolta şi altele bazate pe chipset-uri Qualcomm. Probabil că aceste detalii sugerează că vorbim despre produse axate spre segmentul de piaţă premium, cu preţuri pe măsură. Având în vedere că vorbim despre VR, unde performanţa trebuie să fie la un nivel cât mai ridicat, nu este de mirare că Huawei va integra hardware de calitate în produsele lor dedicate Daydream.

Citeşte şi Google anunţă Daydream, noua sa platformă pentru conţinut VR pe Android

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult