Google anunţă Daydream, noua sa platformă pentru conţinut VR pe Android

20.05.2016
Google anunţă Daydream, noua sa platformă pentru conţinut VR pe Android

Creată pentru a standardiza distribuirea de conţinut VR pe dispozitivele cu sistem Android, Daydream este o platformă compusă din mai multe componente ce converg pentru oferirea unei experienţe VR la calitate superioară pe toate dispozitivele suportate. Bazată pe sistemul Android N, noua platformă Daydream este gândită pentru o experienţă VR completă şi include propriul launcher compatibil cu ochelari VR, magazin Google Play VR, sistem de notificări VR şi alte facilităţi.

Trebuie spus că pentru a funcţiona cu platforma Daydream, dispozitivele trebuie să întrunească o serie strictă de criterii pentru compatibilitate, descrise într-un ghid amănunţit pus la dispoziţia producătorilor OEM. Deocamdată, printre companiile interesante să ofere dispozitive Daydream ready se numără HTC, Samsung, Alcatel Huawei şi alţii, primele lansări de produse urmând să aibă loc înainte de finalul acestui an.

Alături de platforma software, Google pune la dispoziţia dezvoltatorilor şi dispozitive cu design de referinţă, printre care o cască VR şi un controller.

Printre furnizorii de conţinut pentru Daydream VR se numără Netflix, Hulu, HBO Now, MLB, NBA şi Imax.

Mai sofisticate decât ochelarii Google Cardboard, dar cu preţuri mult mai accesibile decât echipamentele VR produse de Vive şi Oculus, dispozitivele Daydream ar putea fi o soluţie atractivă pentru accesul la conţinut VR. Google ar putea lansa platforma Daydream în această toamnă, odată cu sistemul de operare Android N.

Vezi Cele mai ciudate lucruri care li s-au întâmplat maşinilor fără şofer ale Google. La un moment dat un bărbat complet gol a ieşit în faţa uneia

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult