iPhone 7 ar putea fi lansat alături de un adaptor Lightning-to-3.5mm

29.07.2016
iPhone 7 ar putea fi lansat alături de un adaptor Lightning-to-3.5mm

Probabil că deja ne-am împăcat cu toţii cu ideea că noul iPhone 7 nu va integra un jack audio pentru conectarea căştilor pe fir. Deja ne aşteptăm ca Apple să lanseze o versiune de EarPods cu mufă Lightning în pachet, iar AirPods ar putea fi numele soluţiei wireless realizată de companie. Desigur, compania nu poate să renunţe la suportul căştilor pe jack dintr-o dată, iar o serie de imagini şi clipuri video din Vietnam sugerează că va exista un adaptor care să garanteze conectarea  acestora la telefon.

Nu este clar dacă adaptorul Ligtning-to-3.5mm va fi sau nu inclus în pachet, însă existenţa sa pare să confirme încă odată că Apple se pregăteşte să elimine necesitatea cablurilor pentru ascultarea muzicii sau pentru convorbiri telefonice. Conform site-ului tinhte.vn, adaptorul este produs de Foxconn pentru Apple pe teritoriul vietnamez şi că funcţionează chiar şi cu un iPhone 6 sau 6S, însă nu pe iOS 9.

Se pare că odată conectat în port-ul Lightning, iOS 9 avertizează utilizatorul că a conectat un accesoriu pentru care nu există suport, în timp ce un telefon echipat cu iOS 10 îl poate folosi fără probleme. Redarea sunetului este posibilă chiar şi în iOS 10 beta, însă atunci când sunt conectate două perechi de căşti, una pe jack şi una pe Lightning, este preferată redarea pe Lightning.

În cazul în care acest adaptor va fi vândut separat, acesta va fi vândut probabil la un preţ între 10 şi 20 de euro, preţul standard pentru astfel de accesorii produse de Apple. Cu siguranţă însă, vor apărea alternative mai ieftine produse de diverse companii, însă în primele câteva luni doar acestea vor fi disponibile pentru vânzare. 

Citeşte şi iPhone 7 Pro: dual camera, Smart Connector şi căşti pe mufă Lightning

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult