LG anunţă un headset VR pentru G3

10.02.2015
LG anunţă un headset VR pentru G3

Samsung a lansat Gear VR odată cu Galaxy Note 4, iar Google a oferit o versiune universală de headset pentru realitate virtuală sub forma proiectului Cardboard încă din vară. A venit rândul celor de la LG să intre pe această piaţă în continuare destul de restrânsă. În timp ce soluţia Samsung vine cu un preţ considerabil, iar cea Google vine la un preţ modic, LG doreşte să întreacă ofertele concurenţei, oferind ochelarii VR pe gratis.

Desigur, nu te poţi duce la un magazin să ceri un headset LG. Oferta va fi orientată către clienţii care achiziţionează un smartphone G3. În teorie, dispozitivul nu este atât de diferit faţă de Cardboard, fiind realizat doar din două componente: carcasa şi lentilele din sticlă. Spre diferenţă de ceea ce oferă Google, materialul carcasei este realizat din plastic. LG oferă o rotiţă pe laterala dispozitivului care asigură controlul interfeţei, fără a fi necesară scoaterea dispozitivului pentru control direct.

Mai mult, LG nu încearcă să îşi impună propriul standard în materie de realitate virtuală. Compania foloseşte platforma Google Cardboard pentru experienţe de realitate virtuală, ochelarii VR de la LG fiind compatibili cu aplicaţiile deja disponibile pe Google Play Store. LG nu pare să aibă un interes deosebit în acest mediu, însă încearcă să îşi asigure prezenţa pe piaţă devreme, în cazul în care realitatea virtuală chiar se dovedeşte a fi un succes.

Momentan nu există o dată oficială de lansare sau o listă cu pieţele care vor primi LG VR. Cert este că headset-ul nu va fi livrat în toate ţările în care se vinde LG G3. Un preţ pentru o variantă de sine stătătoare sau disponibilitatea sa separată nu au fost anunţate încă, însă a fost confirmat faptul că toţi cei care intră în posesia dispozitivului vor putea descărca în mod gratuit de pe Google Play Store jocul Robobliteration.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult