LG TONE Free TWS este un set de căști wireless cu funcție UV de auto-curățare

25.06.2020
LG TONE Free TWS este un set de căști wireless cu funcție UV de auto-curățare

Confortabile și ușor de purtat de-a lungul întregii zile, cele mai multe căști wireless au o problemă pe care cei mai mulți utilizatori fie nu o cunosc îndeajuns de bine, fie aleg să o ignore.

Confecționate din plastic și cauciuc, manevrate cu mâinile murdare în timp ce ne deplasăm prin spații publice, căștile wireless reprezintă o poartă de intrare puțin cunoscută pentru infecții fungice la nivelul urechii și chiar noul coronavirus.

Chiar dacă ne spălăm metodic pe mâini când ajungem acasă, accesoriile de purtat cum sunt căștile wireless, ochelarii de vedere, smartwatch-ul și chiar telefonul mobil rămân neglijate, suprafețele din sticlă, metal și cauciuc putând să ne contamineze mâinile abia spălate.

Însă căștile wireless reprezintă un caz aparte, acestea rămânând mult timp în contact direct cu urechile, probabilitatea altfel redusă de transmitere a unei infecții crescând cu fiecare oră de utilizare.

Căști wireless cu funcție UV de auto-curățare

Cu nume complet LG TONE Free TWS, noul produs LG vine cu o adiție minoră, dar foarte utilă pentru protejarea stării de sănătate a utilizatorului.

Producătorul a modifica obișnuita carcasă pentru transport prevăzută cu baterie auxiliară incluzând și un set de LED-uri active în spectrul radiației UV. Emisă în dreptul pernițelor siliconice, lumina UV asigură sterilizarea delicată a căștilor, chiar în timp ce sunt încărcate.

Tehnologia botezată este livrată doar pe modelul de top HBS-FN6, variatei mai accesibile HBS-FN4 lipsind-ui această caracteristică.

Pe lângă funcția de auto-curățare, căștile LG TONE mai vin cu butoane touch pentru controlarea redării și o funcție numită “Headphone Spatial Processing” (HSP), promițând audiție comparabilă folosirii unui set de boxe Hi-Fi. Deși nu include tehnologie noise-canceling, produsul oferă Ambiend Sound Mode, o funcție care îți permite să asculți zgomotele ambiante fără să-ți dai jos căștile din urechi.

Căștile LG TONE Free TWS cu funcție anti-bacteriană vor fi disponibile pentru comandă din ofertele magazinelor europene începând cu luna iulie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult