Afecțiunea dezvoltată de un copil care a stat prea mult cu căștile în urechi

25.05.2020
Afecțiunea dezvoltată de un copil care a stat prea mult cu căștile în urechi

Un copil de 10 ani din China a ajuns la spital cu infecție într-o ureche după ce a stat prea mult timp cu căștile inserate în canalele auditive.

Copilul din Beijing s-a plâns că simțea mâncărime și disconfort într-o ureche, iar mama lui l-a dus la spital, transmite Yahoo! Lifestyle. Medicii au descoperit o micoză cauzată de o ciupercă. Aceasta s-a dezvoltat deoarece canalul auditiv nu a fost bine ventilat, crede medicul Wu Yuhua.

Când căștile cu dopuri care intră în canalul auditiv extern sunt purtate mai mult timp, acestea împiedică căderea naturală a cerumenului, dar pot duce și la creșterea temperaturii în urechea interioară, oferind un mediu perfect pentru unele infecții.

Micoza a dispărut în urma tratamentului primit de copil.

Experții au avertizat în trecut că utilizatorii de căști nu trebuie să poarte aceste dispozitive mai mult de 90 de minute pe zi, iar volumul nu trebuie să fie niciodată prea ridicat.

David McAlpine, un profesor din Australia, a avertizat că, din cauza căștilor, vor urma generații de oameni cu probleme auditive. Mai mult, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că un miliard de tineri sunt în pericol să își piardă auzul din cauza dispozitivelor audio mobile.

Căștile pot provoca și alte probleme. Un tânăr din Thailanda a murit după ce a adormit cu căştile, de la telefonul conectat la priză, în urechi. Kritsada Supol, în vârstă de 24 de ani, folosea un smartphone Samsung, iar de vină pentru un incident este un încărcător ieftin de telefon.

Când a fost găsit, secţiunea cu microfonul a căştilor se afla peste buzele victimei, iar poliţia suspectează că Supol vorbea cu cineva atunci când a murit sau asculta muzică. Tânărul avea arsuri în jurul urechilor.

CITEȘTE ȘI: Căștile „AirPods” comandate de o femeie de pe internet sunt aproape cât capul ei

CITEȘTE ȘI: În era căștilor true-wireless, Google prezintă cablul smart prin care poți controla muzica redată

CITEȘTE ȘI: Mumkair S300 este o combinație de smartwatch și căști true wireless

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video