Microsoft pregăteşte o alternativă pentru Google Chromecast compatibilă Windows Phone

25.08.2014
Microsoft pregăteşte o alternativă pentru Google Chromecast compatibilă Windows Phone

Microsoft va lansa un dispozitiv similar accesoriului Chromecast oferit de Google, permiţând posesorilor de telefoane Lumia să redea conţinut pe ecranul oricărui televizor prevăzut cu port HDMI.

Compatibil cu protocolul Miracast, dispozitivul conectat la reţeaua WiFi va putea duplica pe televizor conţinutul redat pe ecranul telefoanelor cu sistem Windows Phone 8.1, transmis bifând opţiunea „Project My Screen”.

opţiunea

Similar dispozitivului oferit de Google, dongle-ul cunoscut deocamdată după numele Microsoft HD-10 dispune şi de un conector USB, folosit probabil doar pentru alimentare.

Lansat în urmă cu mai bine de un an, accesoriul Chromecast oferă o modalitate de a converti pe bani puţini televizorul într-un smart TV adevărat, capabil să redea conţinut direct de pe calculator, telefon sau pe tabletă.

Mai prietenos cu dispozitive bazate pe Windows Phone, noul dongle Miracast ar putea fi dezvăluit oficial împreună cu alte noutăţi Microsoft în data de 4 septembrie, cu ocazia expoziţiei IFA 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video