Momenta – clipele intense nu se vor mai uita niciodată

Momenta – clipele intense nu se vor mai uita niciodată

De cele mai multe ori, momentele în care te tăvăleşti pe jos de râs sau rămâi impresionat de o apariţie feminină surprinzătoare sunt uitate în timp. Câteodată îţi aduci aminte vag şi distorsionat acele clipe, încerci să le retrăieşti povestind prietenilor cum a fost când de fapt a fost altfel. De acum înainte, trăirile intense vor fi înregistrate în memoria unui dispozitiv cu adevărat revoluţionar, un computer deghizat într-un colier futurist – Microsoft Momenta.

Microsoft s-a gândit bine, cele mai interesante momente sunt date de spontaneitate, atunci când nimeni nu se aşteaptă şi nimeni nu are la îndemână aparatul foto sau alte echipamente de captură. Conceptul Momenta se bazează pe o cameră video şi un sistem de monitorizare a ritmului cardiac. Când bătăile inimii cresc intens, aparatul începe să înregistreze şi nu se va opri decât când îi spui tu – şi asta prin indicaţii gestuale. Înregistrările pot fi apoi trimise pe Internet sau către alte dispozitive înzestrate cu Wi-Fi.

Microsoft Momenta

Dar în viaţă nu ai parte doar de clipe amuzante şi senzaţii plăcute ci şi de lucruri urâte (din nefericire). Un teoretic avantaj al utilizării acestui colier ar fi reducerea violenţelor şi criminalităţii, dacă bineînţeles persoanele cu astfel de înclinaţii vor afla de Momenta.

Să ne întoarcem la aspectele pozitive şi să mai spunem (deşi cred că se observă evident în imagini) că Momenta nu reprezintă doar un computer, Momenta este un obiect fashion, ce-i drept de viitor. Deocamdată cred că lumea te-ar privi ciudat dacă te-ar observa cu aşa ceva la gât.

Microsoft Momenta

În final, sunt sigur că vrei să ştii dacă şi când se va găsi Momenta pe piaţă. Microsoft nu a precizat nimic concret legat de disponibilitate, doar că în curând Momenta se va extinde la scară largă (variantele iniţiale erau destinate unor segmente restrânse).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News